X

Numărul cetățenilor străini care au vizitat R.Moldova a crescut cu 55% în prima jumătate a anului

Numărul cetățenilor străini care au vizitat R.Moldova a crescut cu 55% în prima jumătate a anului

Numărul cetățenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin intermediul agențiilor de turism a crescut cu 55,1% în prima jumătate a anului curent, față de același interval din 2023 și a constituit 25,6 mii de persoane. Cifrele au fost prezentate astăzi de Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.

Cei mai mulți turiști au venit din România (58,3%) și Italia (23,8%), potrivit radiochisinau.md.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Potrivit sursei citate, majoritatea vizitatorilor (95,1%) au fost excursioniști (vizitatori de o zi), care au sosit în scop de odihnă, recreere și agrement.

Durata medie a sejurului în țară a turiștilor străini în perioada analizată s-a mărit și a constituit 4 zile, față de 3,1 zile în ianuarie-iunie 2023.

Totodată, în perioada ianuarie – iunie 2024, a crescut cu 19,6% numărul de turiști și excursioniști care au plecat în străinătate prin intermediul agențiilor de turism și a constituit 141 mii de persoane. Majoritatea covârșitoare (99,2%) au călătorit în scopuri de odihnă, recreere și agrement. Cetățenii moldoveni au preferat să călătorească în Turcia (43,6%), Egipt (15,1%), Bulgaria (14,5%) și România (12,6%). Durata medie a sejurului turiștilor moldoveni peste hotare in perioada analizată a constituit 6,5 zile.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Datele BNS mai relevă că, în prima jumătate a anului curent, numărul vizitatorilor participanți la turismul intern a crescut cu 11,5% și a constituit 43,5 mii de persoane, majoritatea fiind vizitatori de o zi.

Tags: MoldovaRomaniaturisti
Cultură și Media