Numărul contaminărilor în Polonia a crescut cu 70% în ultima săptămână

Publicat:

Numărul cazurilor zilnice noi de COVID-19 a crescut în Polonia cu circa 70% în ultima săptămână, depăşind pragul de 2.000 miercuri, la cea mai recentă raportare, a anunţat un responsabil guvernamental, avertizând că un al patrulea val al epidemiei se accelerează, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Sistemul medical polonez a fost solicitat până la limită în primăvară, în al treilea val epidemic, când numărul zilnic de cazuri depăşea 35.000, dar autorităţile cred că vaccinările vor ajuta la ţinerea sub control a numărului de infectări în această toamnă.


Citeşte şi: Johnson&Johnson cere autorizarea dozei de rapel pentru vaccinul său anti-covid – Black News

‘Cifrele de astăzi sunt un semnal de alarmă foarte evident’, a spus Waldemar Kraska, ministru adjunct al sănătăţii, la postul public Polskie Radio 1, precizând că miercuri au fost raportate 2.085 de infectări depistate în precedentele 24 de ore.

‘Acesta este ultimul moment în care ar trebui să ne vaccinăm, pentru că valul al patrulea se accelerează în mod cert, mai ales în acele regiuni unde numărul de persoane vaccinate este cel mai scăzut’, a subliniat el.

În Polonia ritmul campaniei de vaccinare a încetinit în ultimele luni, iar mulţi locuitori din regiunile rurale din sud şi est au decis să nu se vaccineze.

Citeşte şi: Frances Haugen acuză Facebook că acţionează din umbră. Congresul cere anchete amănunţite – Black News

Cu toate acestea, Waldemar Kraska a afirmat că guvernul nu are în plan să introducă restricţii pe scară largă, aşa cum s-a întâmplat în valurile precedente ale epidemiei de COVID-19.

‘Nu plănuim niciun fel de restricţii asupra economiei, dacă o vom face, le vom introduce punctual, la nivelul comitatelor, oraşelor’, a precizat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.