X

Numărul copiilor care au murit în 2022 din cauza insuficienţei renale acute în Indonezia a crescut la 133

Ministrul sănătăţii din Indonezia a anunţat vineri că numărul copiilor care au murit în 2022 din cauza insuficienţei renale acute (AKI) a crescut la 133 de la 99 cât fusese anunţat anterior, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Decesele au survenit dintr-un total de 241 de cazuri de insuficienţă renală acută înregistrate în 22 de provincii, a declarat ministrul Budi Gunadi Sadikin, adăugând că majoritatea pacienţilor erau copii cu vârsta sub cinci ani.

Citește și : Ţările baltice cer un tribunal special pentru crimele comise de Rusia împotriva Ucrainei

Creşterea numărului de decese în Indonezia survine în contextul în care autorităţile din Gambia au ajuns la concluzia că moartea a 70 de copii din cauza insuficienţei renale acute are legătură cu utilizarea unor siropuri cu paracetamol folosite în tratamentul administrat împotriva febrei, care conţineau niveluri excesive de dietilen glicol şi etilen glicol.

Ministrul sănătăţii a declarat joi că unele siropuri medicinale disponibile în Indonezia conţineau dietilen glicol şi etilen glicol, ingrediente care au fost legate de cazuri letale de AKI la copii.

Indonezia a interzis temporar vânzările şi prescripţiile tuturor medicamentelor pe bază de sirop şi a alcătuit o echipă de experţi formată din oficiali sanitari şi pediatri locali, precum şi reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Au fost consultaţi şi experţi care investighează cazurile din Gambia.

Citește și : Ţările baltice cer un tribunal special pentru crimele comise de Rusia împotriva Ucrainei

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Indonezia a anunţat numele a cinci produse locale care conţin niveluri excesive de dietilen glicol şi etilen glicol şi a ordonat producătorilor să le scoată din circulaţie şi să distrugă toate loturile rămase.

Tags: AKIBudi Gunadi SadikincopiiGambiaindonezia
Categorii: Știrile zilei