X

Numărul de cazuri de coronavirus din Rusia se apropie de 100.000

Numărul celor infectaţi cu coronavirus în Rusia se apropia miercuri de 100.000; bilanţul exact era de 99.399, după ce s-au raportat 5841 de cazuri noi în ultimele 24 de ore transmite Reuters. În acelaşi interval s-a înregistrat şi un record zilnic de decese – 108, ceea ce urcă totalul la 972, scrie agerpres.

În Rusia, ţara cu cel mai mare teritoriu din lume, sunt în vigoare restricţii de circulaţie de cinci săptămâni. Preşedintele Vladimir Putin a anunţat la sfârşitul lui martie închiderea majorităţii spaţiilor publice. Săptămâna aceasta, numărul de cazuri confirmate a depăşit totalurile din China şi Iran, iar Rusia a urcat astfel pe locul opt în lume după acest parametru al epidemiei de COVID-19, dar cu mai puţine decese decât în multe din ţările afectate grav. Ritmul de răspândire a coronavirusului în Rusia a crescut brusc în aprilie.

Citește și : Trump laudă America: ‘Avem 1 milion de contaminări pentru că testăm cel mai bine!’

La efectul celor cinci săptămâni de restricţii s-a adăugat prăbuşirea cotaţiilor petrolului, iar ca urmare economia rusă se confruntă, potrivit băncii centrale, cu o recesiune exprimată print-o scădere a PIB cu 4-6%.

Marţi, Putin s-a adresat naţiunii prin intermediul televiziunii, pentru a anunţa că interdicţiile de circulaţie vor rămâne în vigoare încă două săptămâni. Totodată, el a avertizat că încă nu s-a atins maximul epidemiei şi că “situaţia rămâne foarte grea”. “Ne confruntăm cu o etapă nouă, poate cea mai intensă, de combatere a epidemiei”, a spus liderul de la Kremlin.

Citește și : IZOLAREA ar putea conduce la 7 milioane de sarcini neplanificate

Tags: coronaviruscovid-19decesekremlinrusia
Categorii: Diaspora