Numărul de cereri de azil depuse în Franţa a crescut cu 9% în 2019

Publicat:

Numărul cererilor de azil depuse în Franţa a crescut cu 7,3% anul trecut, ajungând la 132.614, în timp ce bilanţul expulzărilor s-a majorat cu 19%, potrivit statisticilor publicate marţi de Ministerul de Interne de la Paris, transmite AFP, potrivit agerpres.

După o creştere de 22% în 2018, numărul cererilor înregistrate de Oficiul francez de protecţie a refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra) a înregistrat un avans mai puţin important anul trecut, atingând cel mai scăzut nivel de la criza migratorie din 2015, când au fost consemnate 80.000 de solicitări.


Citește și : Consiliul Europei critică Italia pentru condiţiile din penitenciare

Deşi ‘fluxurile de migraţie ilegală spre Europa s-au redus mult’, în Franţa creşterea s-a menţinut din cauza ‘mişcărilor secundare’, ale persoanelor care au căutat azil mai întâi într-o altă ţară, a explicat Ministerul de Interne.

Principalele ţări de unde au provenit solicitanţii de azil în 2019 au rămas, ca şi în anul precedent, Afganistan (9.163), Guineea (6.027), Georgia (5.780) şi Albania (5.599), ultimele două considerate ţări ‘sigure’.

Celor 132.614 de dosare depuse li se adaugă 39.630 de cereri de azil înaintate pe lângă prefecturi şi care ţin de procedura Dublin.

Anul 2019 a adus şi o creştere semnificativă, cu 9%, a numărului de persoane care au obţinut azil în Franţa, fiind acceptate 36.512 de dosare, comparativ cu 33.330 în 2018.

În paralel, a crescut cu 19% şi bilanţul expulzărilor cetăţenilor străini aflaţi fără forme legale, ajungând la 23.746.

Citește și : Spania declară ‘stare de urgenţă climatică’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.