Numărul de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus pentru o zi a scăzut din nou sub 100 în Coreea de Sud

Publicat:

Coreea de Sud a raportat duminică 98 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, menţinând trendul în scădere al infecţiilor descoperite într-o zi, potrivit Centrului Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), informează DPA şi Reuters, scrie agerpres.

Două dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19, boala cauzată de virus, au murit de asemenea în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor ajungând la 104.


Citește și : Noi restricții în Italia: Guvernul anunță încetarea ‘oricărei activităţi de producţie’ neesenţială

Majoritatea celor decedaţi erau pacienţi în vârstă are aveau deja alte boli, conform datelor KCDC. Numai două persoane de sub 50 de ani au murit până acum, iar 10% dintre victime aveau peste 80 de ani.

După cele 147 de cazuri confirmate sâmbătă, cele 98 de noi noi infecţii de duminică ridică la 8.897 numărul persoanelor îmbolnăvite.

Este a 11-a zi la rând când Coreea de Sud a raportat un număr nou de infecţii situat în jurul la 100, comparativ cu vârful de 909 cazuri înregistrat la 29 februarie.

Ritmul apariţiei de noi infecţii zilnic pare să fi încetinit din a doua săptămână din această lună, când autorităţile sanitare au finalizat o campanie extinsă de testate a 210.000 de credincioşi ai Bisericii Shincheonji a lui Iisus, conform agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.

Citește și : New Jersey închide toate activtățile comerciale neesenţiale

Aproximativ 60% din cazurile confirmate, inclusiv 43 dintre cele noi, au legătură cu ramura sectei religioase Shincheonji din oraşul Daegu din sud-est.

În ciuda acestui trend descrescător, oficialii de la Seul cer în continuare ca unităţile comerciale să rămână închise, iar cetăţenii să menţină distanţarea socială, în contextul în care persistă îngrijorările legate de importarea unor cazuri din afară şi de izbucnirea unor noi focare în jurul unor grupuri mici.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.