Numărul de refugiaţi interni s-a dublat în Sudan într-o săptămână şi a ajuns la peste 700.000

Publicat:

Luptele sângeroase din Sudan, declanşate de la mijlocul lui aprilie, au forţat peste 700.000 de persoane să se refugieze în interiorul ţării, de două ori mai mulţi ca săptămâna trecută, a anunţat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.  

“Este de două ori mai mult decât numărul de refugiaţi interni” înregistraţi marţea trecută şi care se cifra la 340.000 de persoane, a explicat Paul Dillon, purtător de cuvânt al Agenţiei ONU pentru Migraţie (OIM), în timpul unei conferinţe de presă regulate a ONU la Geneva.


Citește și : China îl expulzează pe consulul Canadei de la Shanghai

Încă înainte de declanşarea luptelor, 3,7 milioane de persoane erau înregistrate ca refugiaţi interni în Sudan, a amintit Dillon.

De asemenea, de la începutul luptelor circa 150.000 de persoane au fugit din Sudan în altă parte în regiune, potrivit cifrelor furnizate luni şi compilate de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

Luptele continuă la Khartoum şi în alte regiuni ale Sudanului între taberele celor doi generali rivali, care se confruntă din 15 aprilie, în timp ce negocierile asupra unui armistiţiu între reprezentanţi ai lor bat pasul pe loc în Arabia Saudită.

Confruntările dintre armata lui Abdel Fattah al-Burhane şi paramilitarii Forţelor de Susţinere Rapidă conduşi de Mohamed Hamdane Daglo s-au soldat deja cu peste 750 de morţi în Sudan, potrivit ONG-ului Acled, în timp ce autorităţile sudaneze au raportat 5.000 de răniţi.

“Numeroşi strămutaţi interni se refugiază la rude, în timp ce alţii se adună în şcoli, în moschei şi în clădiri publice”, a explicat Dillon.

Citește și : Biden sare în ajutorul scenariştilor de la Hollywood

El a subliniat “extrema generozitate a poporului sudanez şi a comunităţilor sale, care şi-au deschis uşile pentru persoanele refugiate ce ajung în regiunile lor”.

Însă, el a subliniat de asemenea că, “în multe dintre cazuri, aceste comunităţi de primire suferă deja ele însele efecte a peste trei săptămâni de lupte”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.