Numărul doi al Hamas, ucis de un avion de luptă israelian (oficial libanez)

Publicat:

Numărul doi al Hamas, ucis de un avion de luptă israelian (oficial libanez)

Un importat oficial al forţelor de securitate din Liban a declarat miercuri pentru AFP că numărul doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ţinta unor “rachete ghidate” trase dintr-un avion de luptă israelian la periferia Beirutului, relatează AFP.

Saleh al-Arouri şi alte şase cadre ale mişcării islamiste palestiniene Hamas au fost ucişi într-o lovitură aeriană atribuită Israelului, care a vizat marţi seara birourile grupării aflate în suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

Agenţia oficială libaneză Ani a anunţat marţi că acest atac care a vizat periferia capitalei libaneze pentru prima dată de la începutul războiului din Gaza a fost efectuat cu o dronă.

Oficialul libanez, care deţine informaţii în legătură cu investigaţiile preliminare şi care a solicitat anonimatul, a explicat că numărul doi al Hamas a fost ucis “nu de o dronă, ci de rachete ghidate trase dintr-un avion de luptă israelian”.

El a menţionat natura extrem de “precisă” a loviturii, pe de o parte, şi greutatea rachetelor, care cântăreau în jur de “100 de kilograme” fiecare.

Armata israeliană nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, însă a declarat miercuri că se pregăteşte pentru “orice scenariu”.

Din cele şase rachete trase, patru au explodat, potrivit oficialului libanez, dintre care două au distrus două etaje înainte de a lovi direct sala de şedinţe a oficialilor Hamas.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

Armata libaneză a constatat că resturile de rachete corespund celor pe care Israelul le-a tras în sudul Libanului, a adăugat el.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza pe 7 octombrie, Hezbollahul pro-iranian, care afirmă că intervine în sprijinul mişcării palestiniene, a fost implicat zilnic în schimburi de focuri cu armata israeliană la graniţa dintre Liban şi Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti neplăcute pentru turiştii care vor să plece în Bulgaria. Podul Prieteniei de la Ruse intră în reparații capitale

Veşti neplăcute pentru turiştii care vor să plece în Bulgaria. Podul Prieteniei de la Ruse intră în reparații capitale Încep reparațiile la Podul Prieteniei de...

La Nisporeni va fi deschisă o grupă creșă cu suportul Băncii Mondiale

La Nisporeni va fi deschisă o grupă creșă cu suportul Băncii Mondiale Pe teritoriul grădiniței Povestea din or. Nisporeni va fi deschisă o grupă creșă...

Stoltenberg evită să se pronunţe dacă Biden este apt să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al SUA

Stoltenberg evită să se pronunţe dacă Biden este apt să candideze pentru un nou mandat de preşedinte al SUA Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg...

Un consilier local al PSRM a luat la pumni șoferul unei dubițe, la Sângera

Un consilier local al PSRM a luat la pumni șoferul unei dubițe, la Sângera Șoferul unui automobil de marca Mercedes a blocat o dubiță și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.