X

Numărul germanilor care nu pot părăsi Turcia s-a dublat din august

În prezent, 74 de cetăţeni germani aflaţi în Turcia nu pot părăsi ţara din cauza interdicţiilor de călătorie, a confirmat marţi Ministerul de Externe de la Berlin, citat de DPA, scrie agerpres.

Numărul s-a dublat de la sfârşitul lunii august, când 38 de cetăţeni germani în Turcia erau afectaţi de interdicţiile de călătorie.

Citește și : Consiliul Europei critică Italia pentru condiţiile din penitenciare

Numărul germanilor încarceraţi în Turcia a rămas în mare parte la fel ca anul trecut, cu 59 aflaţi în prezent în închisorile turce comparativ cu 60 în noiembrie.

MAE german nu mai face public diferenţa între persoanele încarcerate din motive penale sau politice, în încercarea de a evita deteriorarea în continuare a relaţiilor bilaterale.

Subiectul se aşteaptă să fie abordat când cancelarul german Angela Merkel va purta discuţii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan vineri la Istanbul.

În noiembrie, ministrul german de externe Heiko Maas a declarat că încarcerarea de resortisanţi germani este unul dintre obstacolele în calea normalizării legăturilor dintre cele două ţări.

Citește și : Spania declară ‘stare de urgenţă climatică’

Tags: Angela MerkelberlincălătorieRecep Tayyip Erdoganturcia
Categorii: Diaspora