X

Numărul întreprinderilor mici și mijlocii este în creștere

Numărul întreprinderilor mici și mijlocii este în creștere

Numărul întreprinderilor mici și mijlocii este în creștere. Cel puțin așa susține ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dumitru Alaiba.

Citește și: Lumina s-ar putea ieftini. SA „Energocom” cere reducerea tarifului

„De la 59,8 mii IMM-uri în 2021, am ajuns la 63,3 mii în 2023, ceea ce înseamnă cam peste 1.000 de întreprinderi noi în fiecare an. Întreprinderile mici și mijlocii sunt un pilon esențial al economiei noastre. În primul rând, ele generează locuri de muncă, aici, acasă. Sunt oameni care nu au plecat peste hotare, dar continuă să dezvolte comunitățile lor”, a precizat Alaiba.

Potrivit ministrului de profil, astăzi, în cadrul IMM-urilor activează circa 65% dintre numărul de angajați în cadrul întreprinderilor naționale, ceea ce înseamnă că 6 din 10 locuri de muncă în Republica Moldova sunt generate de ÎMM-uri.

În 2023, cele mai multe IMM-uri și-au desfășurat activitatea în domeniul comerțului, cu un total de 20,9 mii întreprinderi. În sectorul agriculturii, silviculturii și pescuitului – 5,7 mii, în industria prelucrătoare – 5,0 mii și în domeniul activităților profesionale, științifice și tehnice – 5,8 mii.

Tags: Dumitru AlaibaÎntreprinderi mici și mijlociiministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale
Categorii: Știrile zilei