X

Numărul membrilor Gărzii Elveţiene din Vatican infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 13

Numărul membrilor Gărzii Elveţiene infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 13, a informat vineri acest corp militar care asigură securitatea Papei Francisc, după ce alţi doi membri ai săi au fost testaţi pozitiv, potrivit agerpres.

Niciunul dintre cazurile pozitive nu a necesitat spitalizare, însă unii dintre cei infectaţi au dezvoltat simptome precum febră, tuse, pierderea mirosului şi durere de articulaţii, se precizează într-o declaraţie citată de DPA.

Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

O epidemie de coronavirus în rândul gărzilor elveţiene ar putea fi o sursă serioasă de îngrijorare pentru papă, deoarece intră în atribuţiile acestui corp militar să stea aproape de pontif.

Francisc are 83 de ani şi chiar dacă i-a fost îndepărtată o parte a unui plămân din cauza unei boli în tinereţe, este considerat relativ sănătos pentru vârsta sa. La sfâşitul lunii februarie, pontiful a prezentat simptome asemănătoare gripei, însă nu s-a infectat cu noul coronavirus.

Sâmbătă, Vaticanul a declarat că o persoană care locuieşte în aceaşi reşedinţă cu papa a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus şi plasată în izolare.

Citește și : Restricţii dure în UK! În Scoţia se vorbeşte deja despre un ‘Crăciun online’

 

Tags: coronavirusizolarevatican
Categorii: Diaspora