Numărul persoanelor care trăiesc în Seul a scăzut sub pragul de 10 milioane de locuitori pentru prima dată în 30 de ani

Publicat:

Numărul persoanelor care trăiesc în Seul, capitala Coreii de Sud, a scăzut anul trecut sub pragul de 10 milioane de locuitori, pentru prima dată în 32 de ani, a anunţat miercuri administraţia oraşului, potrivit DPA, scrie agerpres.  

La sfârşitul lui 2020, aproximativ 9,91 de milioane de persoane, între care 242.000 de străini, trăiau în oraş. Numărul locuitorilor înregistraţi a scăzut cu circa 100.000 comparativ cu 2019, conform autorităţilor.


Citește și : Germania respinge criticile UE privind restricţiile impuse la frontiere

Pandemia de coronavirus a fost identificată ca unul dintre factorii care au influenţat evoluţia demografică din capitală. Anul trecut, numărul străinilor din Seul a scăzut cu 13,9%, adică 40.000 de persoane, majoritatea dintre ei chinezi sau coreeni cu origini chineze.

Trendul a arătat de asemenea semne ale unei populaţii tot mai îmbătrânite. În timp ce numărul copiilor sub patru ani a scăzut cu 10,3%, numărul persoanelor cu vârste între 85 şi 89 de ani a crescut cu 11,4%.

Aceasta evoluţie indică “o rată de fertilitate extrem de scăzută şi îmbătrânirea populaţiei din Seul”, a precizat administraţia oraşului.

Citește și : Generaţia Identitară a fost DIZOLVATĂ în Franţa

Coreea de Sud se confruntă de mulţi ani cu scăderea numărului de naşteri. Anul trecut, a înregistrat primul său declin natural al populaţiei, cu mai multe decese decât naşteri.

Conform datelor ONU, populaţia totală a ţării era de 51,3 milioane de persoane în 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

11 furturi în două luni. Un chișinăuian a ajuns pe mâna poliției

11 furturi în două luni. Un chișinăuian a ajuns pe mâna poliției Un bărbat de 33 ani din municipiul Chișinău a fost reținut de poliție...

Trei candidați la funcția de membru al CSM și un candidat în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au promovat evaluarea Comisiei Vetting

Trei candidați la funcția de membru al CSM și un candidat în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au promovat evaluarea Comisiei Vetting Comisia Vetting a...

 Benzina și motorina se vor ieftini

Benzina și motorina se vor ieftini Benzina și motorina se vor ieftini marți cu 11 și 12 bani.  

Vlah invocă că este intimidată și filată

Vlah invocă că este intimidată și filată Fosta bașcană Irina Vlah, care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, invocă că, din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.