Numărul sud-coreenilor infectaţi cu coronavirus este în creştere. Totul a pornit de la o sectă creştină!

Publicat:

Coreea de Sud a anunţat luni după-amiaza 70 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, ceea ce aduce numărul total de persoane infectate cu COVID-19 la 833, informează AFP, potrivit agerpres., notând că focarul de coronavirus din această ţară este cel mai mare din afara Chinei.

Acest nou bilanţ, publicat pe site-ul al Centrului coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor, aduce la 231 numărul de persoane infectate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră până în prezent.


Citește și: Cererea de extrădare a lui Julian Assange este dezbătută în UK

Luni dimineaţă, aceeaşi sursă a raportat 161 de noi infectări şi două decese. Numărul victimelor a ajuns în prezent la şapte.

Coreea de Sud a înregistrat o creştere rapidă a numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, cu peste 700 de noi cazuri de infectare în mai puţin de o săptămână.

Majoritatea persoanelor care au contractat coronavirusul au legătură cu secta creştină “Shincheonji, Biserica lui Iisus”, din oraşul Daegu (sudul ţării).

Între timp, focarul de coronavirus i-a obligat pe regii K-pop-ului, grupul BTS, aflaţi în plină promovare a noului lor album, să ofere luni o conferinţă de presă transmisă în direct pe internet dintr-o sală aproape goală.

Din cauza epidemiei, BTS a fost nevoit să difuzeze pe Youtube conferinţa de presă care însoţeşte lansarea noului său album, a precizat conducerea grupului.

Cei şapte membri ai BTS au salutat sala aproape goală înainte de a se înclina şi de a răspunde la întrebările jurnaliştilor selectaţi anterior.

“Avem mereu în minte sănătatea zilele acestea”, a declarat Jimin, unul dintre membrii trupei, “mai ales că este foarte riscant să ieşim acum”.

“Sper că aveţi grijă de sănătatea voastră”, le-a transmis el fanilor săi.

BTS este primul grup K-pop intrat în topurile din Statele Unite şi Marii Britanii, cu concerte sold-out la Los Angeles, Chicago sau Londra.

Citește și: 16 militari turci au fost uciși în Libia

Noul lor album a fost lansat online simultan pe întreaga planetă vineri, declanşând un val de reacţii pe reţelele de socializare.

“Map of the Soul: 7” este cel mai comandat album sud-coreean din toate timpurile, cu peste 4,02 milioane de exemplare vândute înainte de lansare.

BTS a prezentat joi 30 de secunde din single-ul său “ON” în exclusivitate pe aplicaţia TikTok.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.