X

Numărul sud-coreenilor infectaţi cu coronavirus este în creştere. Totul a pornit de la o sectă creştină!

Coreea de Sud a anunţat luni după-amiaza 70 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, ceea ce aduce numărul total de persoane infectate cu COVID-19 la 833, informează AFP, potrivit agerpres., notând că focarul de coronavirus din această ţară este cel mai mare din afara Chinei.

Acest nou bilanţ, publicat pe site-ul al Centrului coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor, aduce la 231 numărul de persoane infectate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră până în prezent.

Citește și: Cererea de extrădare a lui Julian Assange este dezbătută în UK

Luni dimineaţă, aceeaşi sursă a raportat 161 de noi infectări şi două decese. Numărul victimelor a ajuns în prezent la şapte.

Coreea de Sud a înregistrat o creştere rapidă a numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus, cu peste 700 de noi cazuri de infectare în mai puţin de o săptămână.

Majoritatea persoanelor care au contractat coronavirusul au legătură cu secta creştină “Shincheonji, Biserica lui Iisus”, din oraşul Daegu (sudul ţării).

Între timp, focarul de coronavirus i-a obligat pe regii K-pop-ului, grupul BTS, aflaţi în plină promovare a noului lor album, să ofere luni o conferinţă de presă transmisă în direct pe internet dintr-o sală aproape goală.

Din cauza epidemiei, BTS a fost nevoit să difuzeze pe Youtube conferinţa de presă care însoţeşte lansarea noului său album, a precizat conducerea grupului.

Cei şapte membri ai BTS au salutat sala aproape goală înainte de a se înclina şi de a răspunde la întrebările jurnaliştilor selectaţi anterior.

“Avem mereu în minte sănătatea zilele acestea”, a declarat Jimin, unul dintre membrii trupei, “mai ales că este foarte riscant să ieşim acum”.

“Sper că aveţi grijă de sănătatea voastră”, le-a transmis el fanilor săi.

BTS este primul grup K-pop intrat în topurile din Statele Unite şi Marii Britanii, cu concerte sold-out la Los Angeles, Chicago sau Londra.

Citește și: 16 militari turci au fost uciși în Libia

Noul lor album a fost lansat online simultan pe întreaga planetă vineri, declanşând un val de reacţii pe reţelele de socializare.

“Map of the Soul: 7” este cel mai comandat album sud-coreean din toate timpurile, cu peste 4,02 milioane de exemplare vândute înainte de lansare.

BTS a prezentat joi 30 de secunde din single-ul său “ON” în exclusivitate pe aplicaţia TikTok.

Tags: Biserica lui IisusCoreea de Sudcovid-19DaegusectaShincheonji
Categorii: Știrile zilei