Numărul turiştilor străini care au vizitat Spania a crescut uşor în ianuarie

Publicat:

Creşterea numărului de turişti străini în Spania s-a moderat în ianuarie, la 4,2 milioane, un avans de 2,2% faţă de perioada similară din 2018, însă cheltuielile acestora au urcat cu 3,6%, ajungând la 4,68 miliarde de euro, arată datele publicate de Institutului Naţional de Statistică (INE), transmite EFE, potrivit Agerpres.

Este a cincea lună de creştere consecutivă a numărului vizitatorilor străini şi a şasea în ceea ce priveşte majorarea cheltuielilor.


Citește și : Trump a ORDONAT PERSONAL oferirea unei autorizaţii pentru acces la date secrete ginerelui său

În ianuarie, cei mai mulţi turişti au venit din Marea Britanie (807.347, în creştere faţă de perioada similară din 2018), Germania (peste o jumătate de milion, un avans de 2,7%), în timp ce numărul turiştilor din Franţa a scăzut cu 8,7%.

În topul destinaţiilor turistice se află: Insulele Canare (1,2 milioane de vizitatori) şi Catalunia (910.779).

Strategia autorităţilor de la Madrid este de a încuraja majorarea cheltuielilor vizitatorilor străini, a declarat recent secretarul general al Consiliului de Turism al Guvernului, German Porra.

“Spania este decisă să-şi transforme modelul său turistic trecând de la un număr imens de vizitatori la majorarea cheltuielilor”, a explicat German Porras.

Citește și : Guvernul Canadei a iniţiat procedura de extrădare în Statele Unite a directorului financiar Huawei

Turismul a avut anul trecut un aport de 14,9% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.