X

Numărul turiștilor străini, în creștere în prima jumătate a anului

Numărul turiștilor străini, în creștere în prima jumătate a anului

În prima jumătate a anului curent, numărul de turiști și excursioniști participanți la turismul organizat de agențiile de turism și tur-operatori a constituit 210,1 mii de persoane, cu 21,1% mai mult față de ianuarie-iunie 2023. În perioada menționată, încasările agențiilor de turism și tur-operatorilor au constituit 1 548,6 milioane de lei, cu 15,7% mai mult față de ianuarie-iunie 2023, transmite IPN.

Potrivit Biroului Național de Statistică, turismul receptor (primirea cetățenilor străini în țară) a înregistrat 25,6 mii de persoane (+55,1% față de ianuarie-iunie 2023). Turismul emițător (deplasarea rezidenților Republicii Moldova în străinătate) a înregistrat 141 de mii de persoane (+19,6%), iar turismul intern (deplasarea rezidenților Republicii Moldova în interiorul țării, în scop turistic) – 43,5 mii de persoane (+11,5%), potrivit albasat.md.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Majoritatea vizitatorilor străini (95,1%) au fost excursioniști (vizitatori de o zi ), care au sosit în scop de odihnă, recreere și agrement. Ponderi mai însemnate au revenit vizitatorilor din România (58,3% din totalul cetățenilor străini primiți în țară) și Italia (23,8%).

Tags: Moldovaturisti
Cultură și Media