X

Numele celor 4 medaliați moldoveni la JO Paris, pe o ștampilă poștală specială, pusă în circulație de Poșta Moldovei

Numele celor 4 medaliați moldoveni la JO Paris, pe o ștampilă poștală specială, pusă în circulație de Poșta Moldovei

Pe 6 septembrie, Poșta Moldovei a pus în circulație Ștampila poștală specială „Medaliații Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară. Paris 2024.”

Foto: colaj

„Ștampila poștală specială dedicată medaliaților moldoveni de la Jocurile Olimpice de vară din Paris 2024 onorează contribuția și performanțele lor pe scena internațională. De asemenea, aceasta va contribui  la promovarea sportului în Republica Moldova și la inspirarea tinerelor talente să-și urmeze visurile”, se menționează în comunicatul remis de Poșta Moldovei.

Pe ștampila poștală specială sunt inscripționate numele medaliaților moldoveni la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Denis Vieru, Adil Osmanov, Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi.

Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a luptat în finală cu japoneza Tsugumi Sakurai.

Canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

De asemenea, judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

La fel, și judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În finala mică a categoriei de greutate 66 kg, el a dispus de francezul Walide Khyar

 

Tags: medaliați moldoveniparisștampilă poștală specială
Social