NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19

Publicat:

NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19

La patru ani de la izbucnirea pandemiei de Covid, în SUA se aduc acuzații de falsificare a adevărului de către oamenii de știință, iar dr. Fauci este arătat cu degetul pentru că a ținut cu „big pharma”.

Un articol de opinie publicat recent în New York Post susține că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerând că oamenii de știință au ascuns adevărul despre virus. Conform articolului, investigațiile actuale indică faptul că virusul SARS-CoV-2 ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China, în ciuda declarațiilor anterioare care susțineau o origine naturală, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Articolul pune sub semnul întrebării credibilitatea unor cercetători de renume și acuză anumite instituții științifice că ar fi manipulat informațiile pentru a evita responsabilitatea și pentru a proteja anumite interese.

Criticii acestei perspective argumentează că astfel de afirmații ar putea submina încrederea publicului în comunitatea științifică și în eforturile globale de a combate pandemia. Cu toate acestea, susținătorii teoriei laboratorului cer transparență totală și investigarea amănunțită a tuturor posibilităților privind originea virusului.

Această controversă reaprinde dezbaterea privind importanța transparenței și integrității în cercetarea științifică, subliniind necesitatea unor standarde etice stricte pentru a preveni manipularea informațiilor și pentru a asigura corectitudinea datelor comunicate publicului.

Sar-cov-2 care a ucis 1,1 milioane de americani și a distrus viețile și mijloacele de trai a altor milioane, este un virus creat de om care a scăpat dintr-un laborator chinez finanțat parțial de guvernul SUA, spun jurnaliștii americani.

Dr. Anthony Fauci a susținut în mod repetat că „a evoluat în natură și apoi a sărit specii” în primăvara anului 2020. De atunci, atât investigațiile lungi, cât și rapoartele guvernamentale au ajuns la concluzia că virusul este creat de om . Fauci a recunoscut cu reticență că „ar putea fi” adevărat.

Oricine a pus la îndoială această afirmație – inclusiv The Post – a fost cenzurat online în 2020.

Știm acum că această declarație a fost redactată de Peter Daszak , președintele EcoHealth Alliance, compania care lucrează la cercetare în laboratorul din Wuhan. Încerca doar să-și acopere propria complicitate.

În mai 2021, Fauci a declarat fără echivoc că SUA „nu au finanțat niciodată și nu finanțează acum cercetarea privind câștigul de funcție în Institutul de Virologie din Wuhan”.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Acum, directorul adjunct al NIH Lawrence Tabak a contrazis direct acest lucru. Contribuabilii americani au finanțat EcoHealth, care lucra la cercetarea de câștig de funcție în Wuhan.

Fundația Heritage a numit mușamalizarea originilor COVID „Minciuna secolului”. Suntem de acord. Acesta este un scandal de amploare colosală, unul care necesită o revizuire completă a întregului National Institutes of Health.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.