X

NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19

NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19

La patru ani de la izbucnirea pandemiei de Covid, în SUA se aduc acuzații de falsificare a adevărului de către oamenii de știință, iar dr. Fauci este arătat cu degetul pentru că a ținut cu „big pharma”.

Un articol de opinie publicat recent în New York Post susține că există noi dovezi care ar putea clarifica originile pandemiei de COVID-19, sugerând că oamenii de știință au ascuns adevărul despre virus. Conform articolului, investigațiile actuale indică faptul că virusul SARS-CoV-2 ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China, în ciuda declarațiilor anterioare care susțineau o origine naturală, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Articolul pune sub semnul întrebării credibilitatea unor cercetători de renume și acuză anumite instituții științifice că ar fi manipulat informațiile pentru a evita responsabilitatea și pentru a proteja anumite interese.

Criticii acestei perspective argumentează că astfel de afirmații ar putea submina încrederea publicului în comunitatea științifică și în eforturile globale de a combate pandemia. Cu toate acestea, susținătorii teoriei laboratorului cer transparență totală și investigarea amănunțită a tuturor posibilităților privind originea virusului.

Această controversă reaprinde dezbaterea privind importanța transparenței și integrității în cercetarea științifică, subliniind necesitatea unor standarde etice stricte pentru a preveni manipularea informațiilor și pentru a asigura corectitudinea datelor comunicate publicului.

Sar-cov-2 care a ucis 1,1 milioane de americani și a distrus viețile și mijloacele de trai a altor milioane, este un virus creat de om care a scăpat dintr-un laborator chinez finanțat parțial de guvernul SUA, spun jurnaliștii americani.

Dr. Anthony Fauci a susținut în mod repetat că „a evoluat în natură și apoi a sărit specii” în primăvara anului 2020. De atunci, atât investigațiile lungi, cât și rapoartele guvernamentale au ajuns la concluzia că virusul este creat de om . Fauci a recunoscut cu reticență că „ar putea fi” adevărat.

Oricine a pus la îndoială această afirmație – inclusiv The Post – a fost cenzurat online în 2020.

Știm acum că această declarație a fost redactată de Peter Daszak , președintele EcoHealth Alliance, compania care lucrează la cercetare în laboratorul din Wuhan. Încerca doar să-și acopere propria complicitate.

În mai 2021, Fauci a declarat fără echivoc că SUA „nu au finanțat niciodată și nu finanțează acum cercetarea privind câștigul de funcție în Institutul de Virologie din Wuhan”.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Acum, directorul adjunct al NIH Lawrence Tabak a contrazis direct acest lucru. Contribuabilii americani au finanțat EcoHealth, care lucra la cercetarea de câștig de funcție în Wuhan.

Fundația Heritage a numit mușamalizarea originilor COVID „Minciuna secolului”. Suntem de acord. Acesta este un scandal de amploare colosală, unul care necesită o revizuire completă a întregului National Institutes of Health.

Tags: Chinacovid-19FauciSARS-CoV-2SUAWuhan
Externe