X

NYPD intervine în centrul Manhattanului, după o ‘explozie de natură necunoscută’ / VIDEO

UPDATE: Un bărbat avea legată de el o bombă improvizată într-o ţeavă în momentul detonării pe o platformă de metrou la New York, declară o sursă din cadrul poliţiei pentru Associated Press, transmite news.ro.

Explozia a avut loc luni, către ora locală 7.30 (14.30, ora României).

Puţine detalii sunt cunoscute pentru moment.

Persoana respectivă, care prezenta răni uşoare, a fost arestată.

Altă persoană de pe platformă a fost de asemenea rănită.

Oficialul citat a făcut declaraţii pentru AP sub protecţia anonimatului din cauză că nu este autorizat să vorbească în mod public despre incident.

Pasageri au fost evacuaţi – ca măsură de precauţie – de la linia de metrou unde a avut loc explozia, în apropiere de 40th Street şi Eighth Avenue.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders a anunţat pe Twitter că preşedintele Donald Trump a fost informat despre explozie.

Departamentul de poliţie din New York a anunţat luni că verifică informaţiile despre o explozie în centrul metropolei americane, transmite Reuters şi dpa, potrivit

Poliţia new-yorkeză a anunţat pe Twitter că o explozie ‘de origine necunoscută’ a avut loc la intersecţia dintre 42nd Street şi 8th Avenue, în centrul Manhattanului.

O persoană a fost arestată şi mai multe au fost rănite în această explozie.

Poliţia precizează că informaţiile sunt preliminare, mai multe detalii urmând să fie anunţate când vor fi disponibile.

Mai multe linii de metrou sunt în curs de a fi evacuate.

Potrivit postului WABC, care citează surse din cadrul poliţiei, ar exista mai mulţi răniţi şi un suspect ar fi fost reţinut de poliţie.

La rândul său, departamentul de pompieri din New York a informat că răspunde unui incident la terminalul de autobuze Port Authority din centrul Manhattanului.

Tags: 42nd Street8th Avenueexploziemanhattannew yorkPort Authority
Categorii: Știrile zilei