NYT: Trump îşi ţine banii într-o bancă din China!

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump are un cont într-o bancă din China, ţară în care a încercat timp de câţiva ani să facă afaceri, pozând în acelaşi timp în adversar veritabil al Chinei, spre deosebire, afirmă el, de rivalul său democrat Joe Biden la alegerile din SUA, scrie New York Times (NYT), preluat miercuri de AFP, potrivit agerpres.

Magnatul imobiliar a menţinut biroul, pe care l-a deschis în China înainte de a fi ales la Casa Albă, pe toată durata mandatului său prezidenţial şi a încercat un parteneriat cu o importantă firmă chineză controlată de stat, susţine cotidianul.


Citeşte şi: Preşedintele Bulgariei se autoizolează în aşteptarea unui test de coronavirus

Preşedintele american şi-a păstrat de asemenea un cont bancar în China, până acum necunoscut şi controlat de una din companiile sale, Trump International Hotels Management, conform unei analize a declaraţiilor sale fiscale, consultate de NYT.

Conform uneia dintre aceste declaraţii, compania a plătit în China taxe de 188.561 de dolari în perioada 2013-2015, când încerca să obţină acorduri de licenţă comercială. Avocatul grupului Trump, Alan Garten, a spus că această companie “a deschis un cont la o bancă chineză, care are birouri în SUA, pentru a-şi plăti taxele”.

Citeşte şi: Pandemia grăbeşte transferul muncii de la oameni la roboţi

“Niciun acord, tranzacţie sau altă activitate comercială nu s-a concretizat şi, din 2015, acest cont a rămas inactiv”, a afirmat el, citat de NYT.

Donald Trump s-a lansat într-un război comercial şi diplomatic cu China, afirmând că este singurul apărător veritabil al intereselor americane în faţa gigantului chinez, spre deosebire, în opinia sa, de Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, aminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă Actorul american Alec Baldwin le-a mulţumit celor care l-au susţinut după ce...

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea Cartoon Network alungă zvonurile de închidere după un protest viral pe rețelele sociale, reafirmându-și angajamentul față de...

Actriţa Shannen Doherty, Brenda din serialul ‘Beverly Hills, 90210’, a murit la 53 de ani

Actriţa Shannen Doherty, Brenda din serialul 'Beverly Hills, 90210', a murit la 53 de ani Actriţa americană Shannen Doherty, cunoscută graţie rolului liceenei Brenda Walsh...

Cel mai bun jucător de la EURO 2024 speră ca un spaniol să câştige Balonul de Aur

Cel mai bun jucător de la EURO 2024 speră ca un spaniol să câştige Balonul de Aur Mijlocaşul defensiv al echipei Manchester City şi al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.