O activistă britanică îi îndeamnă pe tineri ‘să conteste tot’!

Publicat:

Blue Sandford, o tânără activistă britanică pentru mediu, care a împlinit vârsta de 17 ani în arestul Poliţiei şi a început anul trecut o grevă şcolară pe termen nedefinit, a scris o carte pentru colegii ei de generaţie care doresc să acţioneze pentru a limita schimbările climatice dar nu ştiu în ce manieră să înceapă acest lucru, informează Reuters, potrivit agerpres.

În cartea ei, intitulată “Challenge Everything” şi publicată marţi în Europa şi America de Nord, Blue Sandford afirmă că incapacitatea guvernelor de a ţine seama de avertismentele transmise de climatologi a fost elementul care a determinat-o să se alăture mişcării de nesupunere civilă Extinction Rebellion, care a organizat un nou val de proteste în Marea Britanie săptămâna trecută.


Citește și: Rafael Correa NU scapă de închisoare! Curtea Supremă din Ecuador îi menține sentința grea

Tânăra, arestată pentru blocarea unei artere rutiere din Trafalgar Square din Londra în cadrul unor demonstraţii precedente din octombrie 2019, se foloseşte de această carte pentru a promova o viziune despre o societate sustenabilă, bazată pe simţul comunităţii şi pe legătura cu natura.

“Nu putem să mergem cu toţii la protest şi să fim arestaţi, ar fi sfârşitul poveştii”, a spus Blue Sandford, care a fost arestată din nou la sfârşitul lunii august în Parliament Square din Londra, locul în care au avut loc cele mai recente proteste pentru climă din capitala Marii Britanii.

“Cred că trebuie să pornim de la zona ştiinţei şi a empiricului, să găsim apoi adevărul despre criza climatică şi ecologică şi apoi să acţionăm”, a declarat ea.

După ce şi-a petrecut o mare parte din viaţă alături de familia ei într-o fermă izolată de pe una dintre insulele Hebridele Interioare, situate în largul coastelor Scoţiei, Blue Sandford s-a înscris apoi la o şcoală din Londra.

Ea a ales însă să renunţe la învăţământul formal în iunie 2019, în semn de solidaritate cu valul de greve şcolare organizate în fiecare zi de vineri şi inspirate de activista suedeză Greta Thunberg.

Citește și: Washingtonul acuză China de HĂRȚUIREA jurnaliștilor străini

De atunci, Blue Sandford s-a alăturat protestelor care încearcă să oprească defrişarea unei păduri din afara Londrei, unde ea se juca în copilărie şi care ar urma să facă loc unei linii de tren de mare viteză, HS2.

“Nu vreau neapărat să fiu o activistă care militează pentru protejarea climei. Mă simt ca şi cum am fost obligată cumva să devin astfel, pentru că nimic altceva nu a funcţionat”, a declarat tânăra britanică pentru Reuters TV. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.