X

O actriţă irakiană a DAT în JUDECATĂ The Economist

Actriţa irakiană Inas Taleb a declarat joi pentru agenţia France Presse că a dat în judecată revista britanică The Economist după publicarea unui articol controversat despre femeile supraponderale din lumea arabă, articol ilustrat cu o fotografie în care apare chiar actriţa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Intitulat “De ce femeile sunt mai grase decât bărbaţii în lumea arabă”, articolul publicat la sfârşitul lunii iulie îşi propune să explice ceea ce consideră a fi inegalitatea de gen în ceea ce priveşte supraponderalitatea şi obezitatea în Orientul Mijlociu.

Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

Articolul a stârnit proteste pe reţelele de socializare, internauţii criticând comentariile sexiste şi utilizarea generalizărilor.

Articolul este ilustrat cu o fotografie a actriţei Inas Taleb, în vârsta de 42 de ani, pe scena unui festival, prezentând-o drept “o actriţă cu forme generoase”.

Artista şi prezentatoarea de televiziune a devenit o vedetă a micului ecran în anii 1990 cu rolurile sale din telenovele irakiene.

Inas Taleb a declarat joi pentru AFP că a demarat o “acţiune în justiţie” împotriva The Economist, cerând din partea publicaţiei “scuze şi compensaţii financiare”, fără a menţiona despre ce sumă este vorba.

“Fotografia mea a fost folosită într-un context ofensator pentru femei”, a declarat ea prin telefon, susţinând că de atunci a fost subiectul “a numeroase comentarii jignitoare” pe reţelele de socializare.

Întreaga situaţie “este o insultă la adresa femeilor arabe”, a afirmat ea, deplângând că The Economist arată “o imagine falsă a femeilor din lumea arabă şi a femeilor supraponderale”.

Miercuri, pe contul ei de Instagram urmărit de nouă milioane de abonaţi, Inas Taleb a distribuit un videoclip cu avocata ei britanică, care menţionează “procesul de calomnie împotriva The Economist”.

Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

Avocata denunţă “un prejudiciu grav adus persoanei şi carierei sale prin publicarea fotografiei”.

Deputata şi fostul ministru irakian Evan Gabro a făcut apel la solidaritate cu Inas Taleb, “după insulta căreia i-a căzut victimă, ea şi femeia irakiană şi arabă”.

La rândul său, Zahraa Ghandour, actriţă şi realizatoare de film irakiană, a denunţat “privirea arogantă a mass-mediei occidentale” şi o tendinţă de “consolidare a stereotipurilor”.

Tags: Evan GabroInas TalebIrakThe EconomistZahraa Ghandour
Categorii: Sinteze