X

O aeronavă americană de supraveghere monitorizează situația din Strâmtoarea Hormuz

Armata Statelor Unite a transmis vineri că o aeronavă de supraveghere monitorizează situația din Strâmtoarea Hormuz, după ce Gardienii Revoluției au sechestrat un petrolier britanic, conform Euronews, potrivit mediafax.

De asemenea, armata Statelor Unite a transmis că este în legătură cu toate navele americane aflate în zonă.

Citește și : 50 de migranţi au intrat ‘în mod ilegal’ în Spania din Maroc, la Melilla

„Avem o aeronavă de patrulare în spațiul aerian internațional din zonă, pentru a monitoriza situația din Strâmtoarea Hormuz”, a declarat Earl Brown, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al Statelor Unite.

Președintele american Donald Trump a transmis că va lua legătura cu autoritățile britanice în urma incidentului de vineri din Strâmtoarea Hormuz.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru “nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Citește și : Convorbire telefonică între Trump și Macron. Cei doi președinți au discutat despre dosarul iranian și taxa ‘GAFA’

Tags: aeronavaDonald TrumpGardienii RevoluţieiHormuzStatele Unite
Categorii: Sinteze