X

O altă mare companie îşi restrânge serviciile în Rusia

Binance Holdings Ltd., cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, a anunţat joi că îşi restrânge serviciile pentru cetăţenii ruşi care au active cripto cu o valoare de peste 10.000 de euro (10.912 dolari), ca urmare a celor mai recente sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Adoptat la începutul acestei luni, cel de al al cincilea pachet de sancţiuni introdus de UE împotriva Rusiei vizează portofolele cripto, băncile, monedele şi trusturile, în ideea de a închide posibilele portiţe care ar fi permis ruşilor să transfere fonduri peste hotare.

Citeşte şi: Dezbaterea televizată Macron – Le Pen înaintea turului doi de duminică – Black News

Cetăţenii ruşi, precum şi entităţile legale din Rusia care au conturi cripto cu o valoare de peste 10.000 de euro, vor avea la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi închide poziţiile, a informat Binance într-un comunicat de presă.

De asemenea, platforma a informat că acele conturi care sunt afectate de restricţiile UE vor putea funcţiona doar în mod de retragere şi nu vor mai putea face depozite sau tranzacţii.

Citeşte şi: Ucraina propune Rusiei negocieri la Mariupol – Black News

Anunţul de joi vine după ce luna trecută Binance a decis că deţinătorii de carduri emise de băncile ruseşti sancţionate nu vor mai putea să le utilizeze pe platformă şi a confirmat că persoanelor fizice sancţionate li s-a restricţionat accesul.

Tags: Binance Holdings Ltd.criptomonederusiasanctiuniuniunea europeana
Categorii: Știrile zilei