O americancă a luat TIFOS de la un şobolan mort

Publicat:

O americancă a declarat că a contractat tifos când a dus la gunoi un şobolan mort găsit în curtea sa, informează DPA, precizând că femeia a aflat ulterior că şi vecina sa se infectase, transmite agerpres.

Margaret Holzmann din Monrovia (California) a crezut iniţial că are COVID-19 când a început să se simtă rău, însă după un test negativ şi dureri de cap, însoţite de febră, timp de mai multe săptămâni, s-a întors la doctor, în căutare de răspunsuri.


Citeşte şi: Veganii ar putea scăpa de vaccinarea obligatorie

“Medicul m-a întrebat dacă am intrat în contact cu vreun animal sălbatic”, a povestit Holzmann pentru KTLA-TV Channel 5.”M-am gândit: ‘Nu, nu chiar’, apoi mi-am amintit: ‘Oh, a fost şobolanul acela!’ ”

Cu câteva săptămâni înainte, femeia aruncase la gunoi un şobolan mort găsit în curtea ei, care fusese aparent infestat cu purici care purtau tifos, o boală bacteriană transmisă adesea de purici şi căpuşe, care provoacă febră, dureri de cap şi erupţii cutanate la câteva săptămâni de la expunere.

Holzmann şi-a împărtăşit povestea şi diagnosticul pe aplicaţia NextDoor şi a constatat că nu era singura din zonă care contractase boala.

“La două blocuri distanţă, [o vecină] a povestit că bunicul ei s-a infectat cam în acelaşi timp cu mine după ce făcuse acelaşi lucru: aruncase un şobolan mort de pe proprietatea lor”, a declarat Holzmann.

Citeşte şi: Două trenuri S-AU CIOCNIT în Cehia! Sunt morţi şi răniţi!

Pe moment nu e clar câte persoane din cartierul în care trăieşte Holzmann au contractat boala sau cum s-a răspândit aceasta.

Potrivit site-lui Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), deşi unele cazuri rare de tifos pot fi persistente, boala poate fi tratată uşor cu o rundă de antibiotice, dacă este detectată din timp.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Macron spune că ar fi formidabil dacă Celine Dion va cânta la ceremonia de deschidere a JO

Macron spune că ar fi formidabil dacă Celine Dion va cânta la ceremonia de deschidere a JO Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, marţi, la...

De ce nuca de cocos a devenit un simbol de susţinere pentru Kamala Harris şi ce înseamnă că e ‘brat’

De ce nuca de cocos a devenit un simbol de susţinere pentru Kamala Harris şi ce înseamnă că e 'brat' Pe reţelele sociale, emoji-urile cu...

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris Jucătoarea de tenis Coco Gauff, campioana de...

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris Céline Dion se află la Paris, cu trei zile înainte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.