O angajată a Tesla din SUA denunţă într-o plângere o atmosferă propice hărţuirii sexuale

Publicat:

O angajată a Tesla care lucrează la uzina companiei din Fremont, California, a depus o plângere împotriva grupului, acuzându-l că permite o atmosferă propice hărţuirii sexuale împotriva femeilor şi că nu a făcut nimic în pofida sesizărilor sale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Între comentarii sexiste şi contact fizic nepermis, Jessica Barraza, 38 de ani, consideră că lucrează de când a ajuns în uzină, la sfârşitul anului 2018, într-un mediu ostil femeilor, explică ea în plângerea depusă joi şi transmisă vineri AFP de avocatul ei.


Citește și : Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva a fost primit premierul spaniol

În septembrie, de exemplu, unul dintre colegii ei s-a furişat în spatele ei înainte de a-şi pune piciorul între coapsele ei.

“De trei ani, aproape în fiecare zi, eu şi colegele mele am fost considerate obiecte, ameninţate, atinse, devenite obiectul unor avansuri la locul de muncă”, a afirmat ea în plângere. “M-am simţit umilită, traumatizată”, a mai spus femeia.

Cuvintele şi gesturile nepotrivite au venit atât din partea colegilor, cât şi a supervizorilor ei, a dat ea asigurări.

Femeia s-a plâns în mai multe rânduri superiorilor ierarhici şi unui reprezentant al departamentului resurse umane, însă nu a fost luată nicio măsură.

În schimb, ea afirmă că a făcut obiectul unor represalii în urma diferitelor sesizări, precum repartizarea într-un nou post sau măsuri disciplinare pentru abandonarea postului după episodul în care bărbatul şi-a pus piciorul între coapsele ei.

În prezent, aflată în concediu medical, cu diagnostic de tulburare de stres post-traumatic, ea solicită despăgubiri, precum şi obligaţia ca Tesla să pună în aplicare programe de instruire, monitorizare şi sancţionare menite să prevină hărţuirea sexuală.

Citește și : Zeci de pasageri au profitat de escala făcută la Barcelona pentru a cere AZIL în Spania

Grupul condus de Elon Musk nu a răspuns imediat unei solicitări a AFP de a răspunde acuzaţiilor.

Această plângere a fost depusă la câteva săptămâni după decizia unui tribunal din California de a ordona Tesla să plătească unui fost angajat de culoare 137 de milioane de dolari daune, pentru că a închis ochii la comportamente rasiste împotriva bărbatului în una dintre fabricile sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac cu sânge rece în bucătărie: O mamă şi-a înjunghiat iubitul de mai multe ori pentru că băuse tot laptele din frigider

Atac cu sânge rece în bucătărie: O mamă şi-a înjunghiat iubitul de mai multe ori pentru că băuse tot laptele din frigider O tânără mamă...

Dacă intenționezi să introduci în țară parfumuri sau apă de toaletă – E bine să știi!

Dacă intenționezi să introduci în țară parfumuri sau apă de toaletă - E bine să știi! În contextul mai multor întrebări referitor prevederile legale privind...

Temperaturile înalte din ultimele zile provoacă și înmulțirea insectelor dăunătoare

Temperaturile înalte din ultimele zile provoacă și înmulțirea insectelor dăunătoare Temperaturile insuportabile din ultimele zile aduc o problemă în plus – gândacii şi ţânţarii se...

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă Un bărbat care transporta un cadavru într-un cărucior pe o stradă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.