X

O aplicaţie mobilă le permite chinezilor să se vaccineze în Hong Kong cu serul booster anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech

O companie chineză cu sediul în Shanghai, Fosun Pharmaceutical Group, a anunţat marţi că utilizatorii din China ai aplicaţiei sale mobile pot de acum înainte să se înregistreze pentru a se vaccina în Hong Kong cu serul booster anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech, informează Reuters, potrivit agerpres.

Acest vaccin este recomandat pentru persoanele de peste 18 ani şi pentru cele care au finalizat schema iniţială de vaccinare, au precizat reprezentanţii companiei chineze.

Citește și : Medvedev: Arsenalul nuclear al Rusiei împiedică Occidentul să îi declare război

Anunţul de marţi a fost făcut într-o perioadă în care China continentală a realizat un pas major în direcţia relaxării controalelor anti-COVID-19 la frontierele sale, după ce factorii de decizie din China au ajuns la concluzia că varianta Omicron a noului coronavirus are o patogenitate redusă.

Până acum, China a insistat pentru a utiliza doar vaccinuri anti-COVID-19 chinezeşti – care folosesc virus inactivat şi nu se bazează pe tehnologia occidentală ARN mesager – pentru populaţia sa.

BioNTech şi partenerul său pentru piaţa chineză – Fosun Pharmaceutical Group – au primit autorizaţia de utilizare a acestui vaccin occidental adaptat la subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5 pentru persoanele de peste 12 ani în Hong Kong, a anunţat compania germană pe 23 decembrie.

Acesta este primul şi deocamdată singurul vaccin anti-COVID-19 adaptat la noile variante care este disponibil ca doză booster pentru persoanele de peste 12 ani şi care a primit aprobare de utilizare în Hong Kong, au anunţat atunci reprezentanţii companiei BioNTech.

Citește și : Mai multe autobuze pline cu migranți au fost lăsate în fața casei Kamalei Harris, deși afară erau minus 18 grade

Un transport de vaccinuri Pfizer-BioNTech destinate expatriaţilor germani din China a ajuns la ambasada Germaniei din Beijing săptămâna trecută, într-o perioadă în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut exploziv în această ţară după ce guvernul chinez a renunţat la aproape toate protocoalele antiepidemice.

Tags: BioNTechChinacovid-19PfizerShanghai
Categorii: Știrile zilei