X

O barcă cu pelerini indieni s-a răsturnat în mare! 14 oameni au pierit înecați

Un număr de 14 corpuri neînsufleţite au fost găsite după ce o ambarcaţiune cu pelerini s-a răsturnat în largul ţărmului sud-vestic al Indiei, a indicat miercuri poliţia, adăugând că acţiunile de căutare continuă pentru două persoane date dispărute, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Pelerinii hinduşi se întorceau luni din Karwar pe continent, în statul Karnataka, după ce au vizitat un templu de pe o insulă, când ambarcaţiunea lor s-a răsturnat din cauza vântului puternic în Marea Arabiei.


Citește și: SUA negociază cu talibanii pacea din Afganistan

”Pescari din zonă, poliţia, administraţia, paza de coastă şi Marina au salvat 19 persoane şi au găsit 14 corpuri neînsufleţite”, a declarat Harish Varke, un oficial al poliţiei din Uttar Kannada.

La bordul ambarcaţiunii se aflau 35 de persoane şi cel puţin nouă dintre ele erau membri ai aceleiaşi familii, a afirmat Varke.

Proprietarul şi echipajul ambarcaţiunii au fost arestaţi sub acuzaţia de neglijenţă. Despre ambarcaţiune s-a afirmat că era echipată cu veste de salvare, dar echipajul nu le-a dat instrucţiuni pasagerilor să le poarte, a relatat cotidianul Times of India, citând oficiali guvernamentali locali.

Citește și: Răpire misterioasă a unei octogenare în Austria

Ambarcaţiunea avea o capacitate maximă de 18-20 de persoane, potrivit poliţiei locale.

În fiecare an, zeci de persoane îşi pierd viaţa în India în accidente în care sunt implicate ambarcaţiuni, din cauză că sunt supraaglomerate, prost întreţinute şi normele de siguranţă considerate prea laxe.

Tags: IndiaKarnatakaKarwarnaufragiuUttar Kannada
Categorii: Știrile zilei