X

O bătrână de 76 de ani din Chișinău a rămas fără 400 de mii de lei. Cum a fost înșelată de escroci

O bătrână de 76 de ani din Chișinău a rămas fără 400 de mii de lei. Cum a fost înșelată de escroci

O bătrână din capitală a rămas fără 400 de mii de lei. Experiența tristă, prin care i-a fost dat să treacă la vârsta de 76 de ani, a fost relatată de fiica ei. Cazul este clasic și cunoscut multor moldoveni: o persoană se dă drept fiica victimei și comunică, plângând, că a provocat un accident.

Citește și: Un câine dispărut în iulie anul trecut a fost găsit la 3.000 de kilometri de casă

Pe fir intră o pretinsă anchetatoare care cere bani de la bătrână pentru a nu porni un proces penal. Pensionara, auzind de tragedia produsă de fiica ei, a scos safeul cu bani, fără să știe câți exact sunt și i-a dat unui bărbat, care s-a prezentat drept șoferul anchetatoarei. Abia după ce familia s-a prins că totul a fost o înșelătorie, a anunțat poliția. Cea adevărată, desigur. Datorită unor camere de supraveghere, patru suspecți au fost prinși. Banii însă nu au fost întorși, deocamdată, și nici nu există vreo siguranță că vor reveni în posesia victimei, transmite tv8.md.

„S-a întâmplat pe 25 martie, după ora 5 seara. Mama a fost telefonată de o persoană care părea să plângă. Ea (mama) a înțeles că sunt eu, că mi s-a întâmplat ceva, un accident, de care sunt vinovată eu. A venit poliția, am fost luată la spitalul nr.3, cu mâinile în cătușe. O fată. Apoi, a fost sunată de o femeie care s-a dat drept anchetator care a spus că victima este de acord să se ajungă la o înțelegere, dar cere bani – 200 de mii. Mi-a zis că dată sunt de acord, atunci să fiu gata să plătesc. Mama s-a stresat foarte tare. În februarie, și-a pierdut fiul. Când i s-a spus că mi s-a întâmplat pretinsa nenorocire, fiind convinsă că eram eu la telefon, le-a spus că le va plăti, doar că banii erau în safeu, iar codul nu îl cunoștea. I-au cerut să caute cheile, să scrie pe o foaie, în adresa unui colonel, că roagă să nu fie deschisă cauză penală”.

Mama acestei femei este printre cele mai recente victime ale escrocheriilor, cunoscute în spațiul public „ruda implicată în accident”. Bătrâna a fost ținută de vorbă la telefon pe durata unei ore și jumătate. După un șir de discuții, femeia a luat safeul, l-a pus într-o pungă și a ieșit afară pentru a-l transmite unui bărbat, care pretindea a fi șoferul anchetatoarei. A dat toți banii care erau acolo. Citește articolul întreg pe tv8.md.

Tags: batranaescrocipesionară
Social