O bază a coaliţiei internaţionale din Irak a fost atacată cu rachete

Publicat:

Cinci rachete au căzut luni asupra unei baze din vestul Irakului ce găzduieşte trupe ale coaliţiei internaţionale antijihadiste, fără a provoca victime sau pagube, a anunţat un responsabil al coaliţiei, citat marţi de France Presse, potrivit agerpres.

O sursă de securitate irakiană din provincia Al-Anbar a raportat iniţial “căderea a trei rachete în apropierea bazei Ain al-Assad”, aflată sub controlul forţelor armate irakiene, dar care găzduieşte trupe ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite în lupta împotriva jihadiştilor grupării Stat Islamic (SI).


Citeşte şi: Cum A POMPAT China miliarde de dolari în Caraibe – Black News

“Rapoartele iniţiale indică faptul că cinci rachete au lovit baza. Forţele de securitate irakiene au răspuns”, a declarat un responsabil al coaliţiei, vorbind sub condiţia anonimatului.

“Nu au fost raportate victime sau pagube în acest moment”, a precizat responsabilul.

Baza Ain al-Assad este frecvent vizată de tiruri de rachete şi de drone armate. Ultimul astfel de incident datează din 30 aprilie, când două rachete au căzut în apropierea bazei, fără a provoca victime sau pagube.

Acest atac a fost revendicat de un grup, necunoscut până atunci, numit “Rezistenţă internaţională”, pe un canal de Telegram pro-Iran, foarte ostil prezenţei militare americane în Irak.

În general în ultimele luni, atacurile cu rachete sau de drone capcană au vizat trupele şi interesele americane în Irak.

În general, ele nu sunt revendicate, Statele Unite atribuindu-le sistematic facţiunilor pro-Iran.

La 9 decembrie 2021, Irakul a anunţat “încheierea misiunii de luptă” a coaliţiei internaţionale, care până în prezent îşi păstrează efectivele pe teritoriul irakian pentru a continua un rol de instruire şi consiliere.

Citeşte şi: Preşedintele Osetiei de Sud ANULEAZĂ referendumul pentru alipirea la Rusia – Black News

Aceste trupe străine aveau deja rolul de consilieri şi instructori de mai bine de un an, după ce au ajutat forţele irakiene să învingă SI.

Aproximativ 2.500 de militari americani şi o mie de soldaţi din alte ţări membre ale coaliţiei sunt staţionaţi astăzi în trei baze deţinute de forţele irakiene, inclusiv Ain al-Assad.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.