X

O bază militară din Norvegia, în carantină din cauza coronavirusului înainte de un exerciţiu NATO

Armata norvegiană a anunţat joi închiderea unei baze militare şi plasarea personalului acesteia în carantină după ce un soldat a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, chiar înainte de debutul manevrelor NATO în regiune, potrivit AFP, scrie agerpres.

Situată în municipalitatea Malselv, în nordul Norvegiei, baza din Skjold adăposteşte Batalionul 2 infanterie şi un batalion de geniu ale armatei terestre.

Citește și : Justiția turcă cere închisoare pe viaţă împotriva a opt inculpaţi în legătură cu asasinarea ambasadorului rus în 2016

Un test realizat în cazul unui soldat de la această bază suspectat că ar putea fi purtător al virusului a ieşit pozitiv joi.

‘Dintr-un moment în altul, vom închide baza şi ne vom suspenda activitatea, iar personalul va fi plasat în carantină’, a declarat un purtător de cuvânt al trupelor de infanterie, locotenent-colonelul Per Espen Strande, la canalul TV2.

Nu se cunoaşte deocamdată numărul militarilor vizaţi de această măsură.

Baza se află în regiunea administrativă Troms, unde săptămâna viitoare urmează să înceapă manevre NATO.

Potrivit purtătorului de cuvânt citat, manevrele la care vor participa circa 15.000 de soldaţi din circa zece ţări – între care SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie şi Belgia – nu sunt puse în discuţie. ‘Exerciţiul se va derula aşa cum a fost planificat, din câte ştiu eu’, a adăugat el.

Citește și : Italia amână referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, din cauza coronavirusului

‘Cold Response 2020’ urmează să testeze între 12 şi 18 martie capacitatea armatelor Alianţei de a efectua activităţi de luptă de înaltă intensitate în condiţii severe de iarnă.

Tags: carantinacoronavirusl Per Espen StrandeMalselvNATOSkjold
Categorii: Diaspora