O bombă artizanală a explodat duminică dimineaţă într-o biserică catolică din estul Republicii Democratice Congo

Publicat:

O bombă artizanală a explodat duminică dimineaţă într-o biserică catolică din oraşul Beni, situat în estul Republicii Democratice Congo (RDC), înaintea unei importante ceremonii religioase, relatează France Presse, citând surse concordante, potrivit agerpres.

“Explozia s-a produs la 06:00 (4:00 GMT). A fost o bombă artizanală” amplasată în interiorul bisericii, a declarat Narcisse Muteba Kashale, şeful poliţiei din acest oraş.


Citește și : Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd

Două persoane au fost rănite, explozia având loc înainte de ora de afluenţă a credincioşilor pentru o importantă ceremonie a primei comuniuni pentru mai mulţi copii, a precizat pentru AFP abatele Laurent Sondirya, vicar general al oraşului Beni.

Atacul era îndreptat împotriva “unei mulţimi mari pentru că această ceremonie reuneşte de obicei copii, părinţii lor şi alţi credincioşi”, a explicat prelatul catolic, adăugând că “slujba religioasă nu va fi amânată”.

Urme de sânge erau vizibile la intrarea în biserică, cioburi de geamuri erau răspândite în interior, iar aparatele de sonorizare au fost puternic avariate.

Este pentru prima oară când un edificiu aparţinând Bisericii Catolice, religia cea mai importantă în oraş, este ţinta directă în teritoriul Beni unde membri ai grupării Forţele democratice aliate (ADF) sunt acuzate că ar fi ucis circa 6.000 de persoane din 2013, potrivit unui bilanţ al episcopatului.

Având la origine pe rebeli musulmani ugandezi, AFP s-au înrădăcinat de peste 25 de ani în această zonă din estul RD Congo, de unde ei nu mai atacă de mult timp Uganda vecină.

ADF sunt acuzate că au masacrat sute de civili de la lansarea operaţiunilor militare împotriva bazei lor din jungla din jurul Beni în noiembrie 2019.

Citește și : Armata rusă lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Regatul Unit

La 11 martie, SUA au plasat ADF printre “grupările teroriste” afiliate Statului Islamic.

În luna mai, doi imami ai oraşului Beni, reputaţi pentru discursurile lor ostile violenţelor comise de ADF, au fost ucişi cu gloanţe în interiorul moscheii lor după rugăciunea de seară.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La Festivalul Bostaniada din Criuleni a fost expus un dovleac de peste 800 kg

La Festivalul Bostaniada din Criuleni a fost expus un dovleac de peste 800 kg Un dovleac de peste 800 de kilograme a fost astăzi vedeta...

Ipoteză neașteptată pentru a-l obliga pe Putin să înceapă negocierile de pace, lansată de un veteran al diplomației germane: ‘Rușii respectă puterea’

Ipoteză neașteptată pentru a-l obliga pe Putin să înceapă negocierile de pace, lansată de un veteran al diplomației germane: 'Rușii respectă puterea' Occidentul ar trebui...

Iranul anunţă că ‘linia lui Nasrallah va continua’ în pofida morţii acestuia

Iranul anunţă că 'linia lui Nasrallah va continua' în pofida morţii acestuia Iranul anunţă sâmbătă că ”linia lui Hassan Nasrallah va continua”, în pofida eliminării...

Belarus şi Rusia vor semna în curând un acord privind garanţii de securitate

Belarus şi Rusia vor semna în curând un acord privind garanţii de securitate Belarus şi Rusia vor semna un acord privind garanţii de securitate cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.