O brigadă de pompieri francezi a ajuns la Dover cu 10.000 de teste pentru coronavirus pentru transportatori

Publicat:

O echipă formată din 26 de pompieri francezi a ajuns la Dover (comitatul Kent, sud-estul Angliei) cu 10.000 de teste pentru coronavirus pentru transportatorii care aşteaptă să traverseze Canalul Mânecii în următoarele ore, a anunţat ambasadoarea Franţei în Regatul Unit, Catherine Colonna, transmite joi EFE, potrivit agerpres.

“Vecini, parteneri, aliaţi şi (da) prieteni!! 26 de pompieri conlucrează cu echipele din Dover din această dimineaţă. Au adus 10.000 de teste pentru COVID-19”, a scris diplomatul francez pe Twitter.


Citește și : Vaccinarea anti-COVID-19 începe în Mexic

Misiunea pompierilor francezi este de a contribui la accelerarea traversării a mii de camionagii blocaţi în comitatul Kent de când Franţa şi-a închis în această săptămână, pentru 48 de ore, frontierele cu Regatul Unit ca urmare a apariţiei în Regat a unei noi tulpini de coronavirus, aparent mai contagioasă.

Colonna a inclus în mesajul său o fotografie cu doi pompieri francezi, dotaţi cu veste reflectorizante, care făceau un test pentru coronavirus unui camionagiu.

La rândul său, guvernul britanic a promis joi că feriboturile şi trenurile care traversează Canalul Mânecii vor opera vineri, în prima zi de Crăciun, pentru a pune capăt mai rapid haosului.

Citește și : Qatar şi Dubai au început miercuri campaniile de vaccinare împotriva COVID-19

În această perioadă a anului, se estimează că circa 10.000 de camioane traversează zilnic între Dover şi Calais, în Franţa, pentru a transporta alimente proaspete şi alte mărfuri pentru sărbătoarea de Crăciun.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.