O bucată de șosea montană din SUA s-a surpat în urma unei alunecări de teren „catastrofale”

Publicat:

O bucată de șosea montană din SUA s-a surpat în urma unei alunecări de teren „catastrofale”

O șosea montană din Wyoming, Statele Unite, a fost închisă pe termen nelimitat după ce o bucată uriașă din ea s-a prăbușit sâmbătă într-o alunecare de teren „catastrofală”, au anunțat autoritățile americane, potrivit Newsweek.

Fotografiile și înregistrările video arată că șoseaua Teton Pass, o legătură importantă pentru navetiști între orașele din estul statului Idaho și populara destinație turistică Jackson, Wyoming, a rămas fără o mare parte din carosabil, dispărută în urma prăbușirii. Drumul era închis când s-a produs prăbușirea.


Citește și: VIDEO/ Fostul deputat moldovean Vadim Vacarciuc, reținut în SUA, eliberat pe cauțiune: Ce sumă a stabilit instanța

Secțiunea care a cedat a fost inițial închisă joi, când o fisură și o cădere a drumului au creat condiții nesigure de conducere. O echipă a reparat temporar zona, iar traficul a fost autorizat să se reia în acea seară, a precizat Departamentul de Transport din Wyoming (WYDOT) pe rețelele de socializare. Însă Departamentul de transport a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că drumul a cedat „catastrofal” la kilometrul 12,8.

„Echipele WYDOT, împreună cu echipele contractuale de la Evans Construction, lucrau în zonă pentru a construi o ocolire în jurul pagubelor, dar alunecarea de teren a continuat să se deplaseze, distrugând întregul drum”, a precizat departamentul.

„Niciun echipaj nu a fost rănit în acest proces și niciun echipament nu a fost avariat. WYDOT analizează acum o soluție pe termen lung și reparații, iar mai multe informații despre eforturile de planificare vor fi disponibile în curând.”

Guvernatorul Mark Gordon a semnat un ordin executiv prin care a declarat o situație de urgență, despre care biroul său a spus că va ajuta statul să acceseze resurse suplimentare de la Administrația Federală a Autostrăzilor pentru a începe lucrările de reparații.

Într-o declarație pe Facebook, Gordon a declarat că s-a întâlnit cu WYDOT și cu Biroul de Securitate Internă din Wyoming pentru a coordona un răspuns la „catastrofala alunecare de teren”.

„Sunt recunoscător pentru eforturile depuse de personalul WYDOT pentru a proteja siguranța publică în timpul acestei situații în curs de dezvoltare și sunt recunoscător că nimeni nu a fost rănit în timpul acestui incident”, a declarat Gordon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.