X

O călăuză este acuzată în Spania de moartea a 20 de migranţi africani

Poliţia spaniolă a anunţat luni arestarea unei călăuze acuzate de moartea a 20 de migranţi africani, care s-au înecat în încercarea de a ajunge în Spania cu o barcă pneumatică, transmite AFP, potrivit agerpres.

Călăuza, un cetăţean din Gambia în vârstă de 24 de ani, arestat la jumătatea lui octombrie la Almeria (sud-est), a fost plasată în arest preventiv şi acuzată de omor din culpă.

Vezi şi: ALERTĂ la Marsilia. Două clădiri de locuinţe s-au prăbuşit – FOTO/VIDEO

Migranţii au plătit fiecare 1500 de euro pentru a se urca la bordul ambarcaţiunii, care nu era înmatriculată, avea un motor de 15 CP şi se afla într-o stare precară, a menţionat poliţia.

Declaraţiile date de cei 36 de supravieţuitori salvaţi de gărzile de coastă spaniole au stabilit că tânărul arestat a fost singurul organizator al traversării începute la Nador, în Maroc. Tot acesta a fost cel care a anunţat serviciile de salvare când ambarcaţiunea a fost pe punctul de a naufragia, precizează poliţia.

De la începutul acestui an, peste 47.000 de migranţi au ajuns în Spania pe cale maritimă, conform datelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), iar 564 au murit ori au fost daţi dispăruţi în apele mării.

Citeşte şi: Iranul SFIDEAZĂ America: ‘Vom continua să vindem petrol!’

Tags: AlmeriacalauzaGambiaMarocmigrantiNadorspania
Categorii: Diaspora