X

O canadiancă a fost reținută temporar pe aeroportul din Beijing

O femeie din Canada, al cărei tată este un disident închis în China, a fost reținută temporar miercuri și interogată de agenții de securitate pe aeroportul din Beijing, relatează publicația canadiană Globe and Mail, citată de Reuters, potrivit mediafax.

Relațiile dintre Canada și China s-au deteriorat începând din luna decembrie, când a fost arestată în Vancouver Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei Huawei. Incidentul a fost urmat de reținerea a doi cetățeni canadieni în China, pe motiv că au pus în pericol securitatea națională.

Citește și: Un individ a vrut să atace Casa Albă cu o rachetă antitanc, grenade şi arme de foc. FBI a intrat pe fir!

Ti-Anna Wang a fost preluată miercuri din avion de către șase ofițeri de poliție împreună cu fiica sa și a fost reținută pentru aproximativ două ore pe aeroportul din Beijing, unde făcea o escală pe ruta Toronto-Seul.

Citește și: S-a hotărât data și locul unui nou summit Trump-Kim Jong Un

„A fost șocant, terifiant și fără sens, acțiunea nu a avut alt scop decât de a mă amenința, pedepsi și intimida”, a declarat Wang.

Administrația de la Beijing și-a manifestat în mai multe rânduri nemulțumirea față de arestul lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei chineze Huawei.

Tags: BeijingcanadaChinaHuaweiMeng WanzhouTi-Anna Wang
Categorii: Știrile zilei