O capsulă Dragon, lansată de SpaceX, s-a conectat cu ISS deasupra Oceanului Pacific – VIDEO

Publicat:

O capsulă cargo din clasa Dragon, lansată de compania SpaceX şi care are la bordul ei o încărcătură de aproape 3.500 de kilograme de provizii şi echipamente ştiinţifice, s-a conectat cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat duminică NASA, informează DPA potrivit agerpres.

Citeşte şi: SUA şi Rusia dispun de modalităţi pentru a gestiona riscurile nucleare – Black News


Andocarea s-a produs în timp ce ISS plutea pe orbită deasupra Oceanului Pacific, au precizat reprezentanţii agenţiei spaţiale americane.

Aceasta este cea de-a 26-a misiune de aprovizionare a ISS realizată de compania SpaceX în colaborare cu NASA.

“După ce capsula Dragon va rămâne aproximativ o lună ataşată de staţia spaţială, ea va reveni pe Pământ având la bord echipamente şi rezultatele unor cercetări ştiinţifice”, a anunţat agenţia spaţială americană într-un comunicat.

Printre materialele transportate pe orbită de capsula Dragon se află panouri solare, o varietate specială de tomate pentru a îmbunătăţi alimentaţia echipajelor aflate în misiuni îndelungate în spaţiu şi o serie de microscoape lunare.

Cele din urmă fac parte dintr-un “kit spaţial de diagnosticare medicală, ce include un microscop manual portabil şi un mic dispozitiv autonom de analiză a probelor sangvine”, au dezvăluit cercetătorii de la NASA.

Citeşte şi: Kazahstanul vrea să naţionalizeze întreprinderile energetice aflate în dificultate

Mai multe cutii cu îngheţată au fost incluse în acea încărcătură, ca o surpriză pentru astronauţii prezenţi la bordul ISS.

Prima misiune realizată de compania SpaceX pentru a reaproviziona ISS a avut loc în anul 2012. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău Pe parcursul săptămânii trecute, la corturile de prim ajutor instalate de preturile de sector în...

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână servicii stomatologice copiilor din raioanele Cahul...

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei Președinta Maia Sandu condamnă atacurile barbare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Citește și:  Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am...

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie A avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.