O celebră creatoare de modă s-a băgat singură în COLIVIE pentru a cere eliberarea lui Julian Assange

Publicat:

Celebra creatoare de modă britanică Vivienne Westwood a lansat marţi un apel la eliberarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, protestând singură în interiorul unei colivii gigantice amplasate în faţa unei instanţe din Londra, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Eu sunt Julian Assange! Sunt canarul din colivie”, striga Vivienne Westwood, îmbrăcată într-un costum galben, din colivia suspendată în faţa Curţii de Justiţie Old Bailey din Londra.


Citește și: 14 răniți la o înmormântare din Chicago (VIDEO)! Trump spune că-i ‘mai rău ca în Afganistan’!

“Julian este un lupător pentru libertate care a fost supus unui abuz cumplit prin modul ilegal în care guvernele se joacă cu legea”, a declarat creatoarea de modă în vârstă de 79 de ani, înainte de a intra în colivie.

“Şi este o conspiraţie de a-l ţine în detenţie, pentru a-l transforma într-un exemplu pentru toţi jurnaliştii, ca să înţeleagă ce se întâmplă dacă vor expune vreodată adevărul despre America”, a mai susţinut ea.

Marea Britanie îl ţine în arest pe cetăţeanul australian Assange, în vârstă de 49 de ani, în aşteptarea judecării unei cereri de extrădare depuse de SUA, care îl acuză că ar fi conspirat cu fostul analist militar Chelsea Manning pentru publicarea unor materiale clasate drept strict secrete în 2010.

Ministerul american al Justiţiei a anunţat luna trecută noi acuzaţii împotriva lui Assange şi WikiLeaks, conform cărora ar fi recrutat hackeri şi i-ar fi încurajat pe alţii să obţină informaţii secrete, încălcând legea americană privind spionajul.

Avocaţii lui Assange susţin că toate aceste acuzaţii sunt motivate politic.

Citește și: Trump dă cărțile pe față: ‘Pandemia se va înrăutăţi, înainte de a se ameliora’

Procedurile de extrădare ale lui Assange către SUA urmează să fie reluate la Old Bailey în septembrie.

Poliţia britanică l-a arestat pe Assange în aprilie 2019, la Ambasada Ecuadorului, pentru că nu s-a predat în conformitate cu un mandat de arestare emis anterior, legat de acuzaţiile aduse împotriva sa de Suedia, acuzaţii ce ulterior au fost retrase.

Poliţia britanică a intervenit după ce autorităţile de la Quito i-au ridicat lui Assange statutul de refugiat, punând capăt astfel perioadei de 7 ani în care jurnalistul s-a refugiat în ambasadă şi predându-l forţelor de ordine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.