X

O centrală electrică din oraşul rus Belgorod a luat foc după un atac ucrainean

O centrală electrică din oraşul rus Belgorod, la graniţa cu Ucraina, a luat foc vineri după un atac ucrainean, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov, relatează AFP, potrivit agerpres

“O centrală electrică (…) a luat foc după un atac la Belgorod”, a scris Gladkov pe Telegram, adăugând că va dura “până la patru ore” pentru a activa infrastructura de rezervă şi a restabili alimentarea cu curent electric.

Citește și : Noul pachet de ajutor al SUA pentru Ucraina include muniţii şi Humvee-uri, dar nu mijloace de apărare antiaeriană

El nu a precizat câte persoane au fost afectate de această pană de curent produsă într-un oraş cu 330.000 de locuitori care până acum a fost rareori lovit de atacuri lansate din Ucraina, spre deosebire de regiunea sa, care este vizată în mod constant.

Incendiul a fost stins la scurt timp după17.00GMT. “Vom încerca să reparăm toate daunele cât mai curând posibil”, a spus guvernatorul regiunii.

Citește și : Centrala nucleară ucraineană din Zaporojie a început deja să funcţioneze în baza standardelor ruseşti (responsabil instalat de Moscova la Energodar)

Tags: atacBelgoroducrainaViaceslav Gladkov
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina