O chitară considerată pierdută a lui John Lennon a stabilit un record la licitaţie

Publicat:

O chitară considerată pierdută a lui John Lennon a stabilit un record la licitaţie

O chitară folosită de John Lennon a devenit cel mai scump instrument The Beatles vândut vreodată la licitaţie, scrie BBC.

Chitara acustică Framus Hootenanny cu 12 corzi a fost găsită într-un pod, după ce a fost considerată pierdută timp de peste 50 de ani, au declarat cei care au organizat licitaţia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

A fost vândută pentru 2,9 milioane de dolari (2,3 milioane de lire sterline) printr-o licitaţie telefonică la Hard Rock Cafe din New York.

Lennon a cântat la chitară piesa “You’ve Got To Hide Your Love Away” în filmul “Help!” din 1965. De asemenea, a fost folosită în înregistrările de pe albumul cu acelaşi nume.

Chitara a fost vândută de casa de licitaţii de suveniruri rock ‘n’ roll, Julien’s Auctions, care a bătut recorduri mondiale cu vânzarea de suveniruri The Beatles.

Printre vânzările anterioare se numără o altă chitară acustică a lui Lennon, care s-a vândut cu 2,4 milioane de dolari (1,9 milioane de lire sterline) şi setul de tobe Ludwig al lui Ringo Starr, care s-a vândut cu 2,2 milioane de dolari (1,7 milioane de lire sterline).

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

David Goodman, directorul executiv al Julien’s Auctions, a declarat că Framus a fost cea mai importantă chitară The Beatles care a ajuns vreodată pe piaţă.

El a declarat: “Această chitară nu este doar o piesă de istorie a muzicii, ci şi un simbol al moştenirii durabile a lui John Lennon”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi funcționari din Parlament, reținuți pentru trădare de patrie și complot împotriva Moldovei

Doi funcționari din Parlament, reținuți pentru trădare de patrie și complot împotriva Moldovei Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS, anunță reținerea a doi funcționari...

Vasile Costiuc cere demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea ‘pentru șantaj’

Vasile Costiuc cere demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea 'pentru șantaj' Vasile Costiuc, Liderul Partidului Democrația ,,Acasă" cere demisia ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea...

Putin dublează plățile pentru cei care se înscriu să lupte în Ucraina

Putin dublează plățile pentru cei care se înscriu să lupte în Ucraina Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, încearcă să atragă voluntari suplimentari pentru războiul său împotriva...

Eremei Priseajniuc, vicepreședintele PSDE, nemulțumit de candidatura lui Pleșca la prezidențiale

Eremei Priseajniuc, vicepreședintele PSDE, nemulțumit de candidatura lui Pleșca la prezidențiale Promovarea unui candidat din afara partidului pentru alegerile prezidențiale subminează încrederea în procesul intern...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.