O coloană uriașă de camioane la granița dintre Polonia și Belarus în urma sancțiunilor UE

Publicat:

O coloană uriașă de camioane s-a format la granița dintre Polonia și Belarus, în timp ce șoferii ruși și belaruși încearcă să părăsească Uniunea Europeană ca urmare a termenului limită pentru sancțiuni , informează mediafax.

În perioada premergătoare termenului limită, coloana s-a extins până la 80 km, iar unii șoferi au rămas blocați timp de 33 de ore.


Citește și : Papa Francisc la slujba de Înviere pentru Paştele catolic: Chiar şi în cea mai întunecată noapte, steaua dimineţii continuă să strălucească

La câteva ore după expirarea termenului limită, timpii de așteptare s-au redus la 12 ore, potrivit BBC.

UE a interzis camioanelor din Rusia și Belarus, cu excepția celor care transportă medicamente, poștă sau produse petroliere, să intre sau să rămână în blocul comunitar, ca parte a unei serii de sancțiuni din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Cu toate acestea, nu este clar ce se va întâmpla cu alte mii de camioane din cele două țări, care s-ar afla, în prezent, pe teritoriul UE.

O posibilitate este ca acestea să fie confiscate de autoritățile naționale.

Citește și : Rusia difuzează o înregistrare video a unei întâlniri cu supravieţuitori ai crucişătorului Moskva

Un oficial polonez care reprezintă grupurile de transport și-a exprimat îngrijorarea că o astfel de măsură ar putea duce la măsuri similare împotriva camioanelor poloneze care folosesc Rusia și Belarus pe drumul de întoarcere acasă.

UE și multe alte țări occidentale au impus sancțiuni punitive împotriva Rusiei și a principalului său aliat, Belarus. Cele două țări au ripostat cu măsuri proprii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.