O comisie ONU verifică dacă atacurile ruse asupra infrastructurii din Ucraina sunt crime de război

Publicat:

O Comisie specială de anchetă a Naţiunilor Unite va încerca să stabilească dacă atacurile armatei ruse asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina constituie crime de război, conform cotidianului Le Monde, informează mediafax.

Pablo de Greiff, unul dintre membrii Comisiei ONU, a afirmat la Kiev că vor fi examinate atacurile asupra reţelelor civile, în special cele asupra reţelei energetice din Ucraina.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

“Infrastructurile civile sunt protejate de legi umanitare internaţionale. Comisia va examina detaliat aceste atacuri. Situaţia este îngrijorătoare, întrucât continuă să fie afectate drepturile şi vieţile copiilor. Sistemul educaţional online stabilit în timpul pandemiei continuă să fie utilizat ca model educaţional în cursul conflictului militar. Iar atacurile care vizează sistemul energetic compromit eficienţa modelului”, a afirmat, la rândul său, Jasminka Dzumhur, o altă membră a Comisiei ONU.

“Este afectată şi mobilitatea pacienţilor, ceea ce diminuează indirect accesul la servicii medicale. Pacienţii care au boli cronice şi cei care au nevoie de tratamente medicale de urgenţă sunt afectaţi în mod special de această situaţie”, a subliniat Jasminka Dzumhur.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni

Armata rusă a intensificat, în ultimele săptămâni, atacurile asupra reţelei energetice din Ucraina, provocând frecvent întreruperi ale alimentării cu electricitate.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a stabilit în martie că armata rusă a comis crime de război prin atacuri în zone ocupate din Ucraina. Moscova neagă acuzaţiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.