X

O comisie parlamentară din SUA recomandă o strategie mai eficientă de combatere a hackerilor

SUA au nevoie de un coordonator pentru securitate cibernetică la cel mai înalt nivel şi de o strategie mai bună de ”descurajare” contra piraţilor informatici şi altor ameninţări cibernetice, a subliniat o comisie mandatată de Congresul american, într-un raport publicat miercuri, relatează AFP, scrie agerpres.

Această comisie, alcătuită din congresmeni republicani şi democraţi şi din experţi din sectorul privat, a formulat în total peste 80 de recomandări, mergând de la reforme la nivelul puterilor executive şi legislative la o cooperare mai bună cu aliaţii pentru securizarea spaţiului digital.

Citește și : OMS: Epidemia de Covid-19 este o ‘pandemie’

”Realitatea este că noi suntem în mod grav în pericol în spaţiul cibernetic”, au subliniat într-un comunicat Angus King şi Mike Gallagher, co-preşedinţi ai Comisiei Solarium privind spaţiul cibernetic, numele unui proiect de politică externă din mandatul preşedintelui Dwight D. Eisenhower (1953-1961).

Grupul de experţi a recomandat în special crearea unui post de ”director naţional cibernetic” la Casa Albă care ar trebui să coordoneze activitatea guvernului şi a sectorului privat în domeniul securităţii cibernetice.

O altă recomandare din raport este elaborarea unei strategii de descurajare mai viguroase pentru a le arăta piraţilor informatici că pot suporta sancţiuni dure pentru faptele ilegale comise.

Citește și : Afganistanul începe eliberarea deţinuţilor talibani

”Astăzi, majoritatea actorilor cibernetici nu se simt descurajaţi să vizeze datele noastre personale şi infrastructurile noastre publice. Prin incapacitatea sau reticenţa noastră de a identifica şi pedepsi adversarii noştri cibernetici, noi semnalăm că amestecul în alegerile americane sau furtul a miliarde de dolari din proprietatea intelectuală este acceptabil”, menţionează raportul citat.

Tags: congresDwight D. EisenhowerhackerSUA
Categorii: Știrile zilei