O companie gigant a familiei Benetton, FORŢATĂ să iasă de pe piaţa italiană

Publicat:

Grupul italian Atlantia, controlat de familia Benetton, va ieşi din afacerile de administrare a reţelei de autostrăzi din această ţară, conform unui proiect de acord convenit cu guvernul, au anunţat autorităţile italiene miercuri într-un comunicat, potrivit AFP şi agerpres.

Proiectul de acord prevede “transferul imediat al controlului Aspi – filiala de administrare a drumurilor a Atlantia – către un organism public Cassa Depositi e Prestiti (Casa de depozit şi împrumut, CDP), precizează guvernul.


Citeşte şi: Accident feroviar în Cehia! Sunt zeci de răniţi!

Compensaţia financiară a fost stabilită la 3,4 miliarde de euro.

Atlantia deţine în prezent 88% din Aspi, administratorul podului din Genova care s-a prăbuşit în august 2018, provocând moartea a 43 de persoane.

De la această tragedie, Atlantia face obiectul unei anchete, care a pus în evidenţă grave carenţe în întreţinerea podului.

Citeşte şi: Milos Jakes, ultimul lider comunist cehoslovac A MURIT la 97 de ani

După ce a adoptat într-o primă etapă o linie de compromis, şeful guvernului italian Giuseppe Conte a ales în ultimele zile să înăsprească tonul şi să pună presiune asupra familiei Benetton, la cererea unuia din cele două partide de guvernământ, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem).

Acest dosar “durează de prea mult timp, procedura de revocare a fost lansată şi toate condiţiile sunt reunite pentru a o realiza, întrucât carenţele sunt obiective, multiple şi dovedite”, a afirmat săptămâna trecută Conte. “Deci fie se ajunge la o propunere avantajoasă pentru stat, fie vom proceda la revocarea concesionărilor”, a subliniat el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.