X

O companie gigant a familiei Benetton, FORŢATĂ să iasă de pe piaţa italiană

Grupul italian Atlantia, controlat de familia Benetton, va ieşi din afacerile de administrare a reţelei de autostrăzi din această ţară, conform unui proiect de acord convenit cu guvernul, au anunţat autorităţile italiene miercuri într-un comunicat, potrivit AFP şi agerpres.

Proiectul de acord prevede “transferul imediat al controlului Aspi – filiala de administrare a drumurilor a Atlantia – către un organism public Cassa Depositi e Prestiti (Casa de depozit şi împrumut, CDP), precizează guvernul.

Citeşte şi: Accident feroviar în Cehia! Sunt zeci de răniţi!

Compensaţia financiară a fost stabilită la 3,4 miliarde de euro.

Atlantia deţine în prezent 88% din Aspi, administratorul podului din Genova care s-a prăbuşit în august 2018, provocând moartea a 43 de persoane.

De la această tragedie, Atlantia face obiectul unei anchete, care a pus în evidenţă grave carenţe în întreţinerea podului.

Citeşte şi: Milos Jakes, ultimul lider comunist cehoslovac A MURIT la 97 de ani

După ce a adoptat într-o primă etapă o linie de compromis, şeful guvernului italian Giuseppe Conte a ales în ultimele zile să înăsprească tonul şi să pună presiune asupra familiei Benetton, la cererea unuia din cele două partide de guvernământ, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem).

Acest dosar “durează de prea mult timp, procedura de revocare a fost lansată şi toate condiţiile sunt reunite pentru a o realiza, întrucât carenţele sunt obiective, multiple şi dovedite”, a afirmat săptămâna trecută Conte. “Deci fie se ajunge la o propunere avantajoasă pentru stat, fie vom proceda la revocarea concesionărilor”, a subliniat el. 

Tags: AspiAtlantiaBenettonCassa Depositi e PrestitiGenovaGiuseppe ConteitaliaMişcarea 5 Stelepod
Categorii: Diaspora