X

O criză umanitară mult mai mare stă să înceapă în Afganistan, avertizează UNHCR

Evacuările din Kabul vor înceta în zilele următoare, aşa că va izbucni o criză umanitară mult mai mare în Afganistan, ţară cu o populaţie de 39 de milioane de locuitori, a atras atenţia luni Agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR), care a făcut de asemenea apel la sprijin, potrivit Reuters, scrie agerpres

Filippo Grandi, Înaltul Comisar al ONU pentru refugiaţi, a reiterat apelul ca graniţele Afganistanului să rămână deschise şi ca un număr cât mai mare de ţări să împartă “responsabilitatea umanitară” cu Iranul şi Pakistanul, care găzduiesc deja 2,2 milioane de afgani.

Citește și : Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei cu o viteză a vântului de 240 km/h

Agenţia ONU pentru refugiaţi a atenţionat vineri că până la 500.000 de afgani ar putea părăsi ţara până la sfârşitul anului.

“Evacuările aeriene din Kabul se vor încheie în câteva zile, iar tragedia în desfăşurare nu va mai fi vizibilă. Dar ea va fi în continuare o realitate cotidiană pentru milioane de afgani. Nu trebuie să întoarcem spatele. O umanitară mult mai mare stă să înceapă”, a precizat Grandi într-un comunicat de presă transmis luni.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

Tags: AfganistankabulUNHCR
Categorii: Știrile zilei