X

O decoraţie acordată unui lider mafiot din America a fost scoasă la licitaţie

O Medalie a Libertăţii, una dintre cele mai înalte decoraţii civile atribuite în Statele Unite, care a fost acordată unui lider al lumii interlope pentru servicii deosebite aduse statului american în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, va fi scoasă la licitaţie în California în această vară, informează AFP, potrivit agerpres.

Decoraţia a fost înmânată în 1945 de preşedintele Harry Truman lui Meyer Lansky în timpul unei ceremonii care s-a desfăşurat în secret. Meyer Lansky era pe atunci liderul “Sindicatului naţional al crimei”, denumirea neoficială a unei confederaţii ce reunea diverse grupări mafiote care au comis sute de crime între 1930 şi 1940.

Vezi şi: Maduro face o vizită neaşteptată în Qatar – VIDEO – Black News

Meyer Lansky şi asociatul lui, Lucky Luciano, au primit acea medalie pentru rolul jucat în “Operaţiunea Husky” din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cei doi lideri mafioţi au oferit numeroase informaţii forţelor Aliaţilor în timpul invaziei din Sicilia din 1943, punându-i în contact pe soldaţii ajunşi în Italia cu liderii mafiei locale.

Printre acei mafioţi sicilieni s-a aflat şi Calogero “Don Calo” Vizzini, un membru de seamă din Cosa Nostra, care a ajutat trupele Aliaţilor să avanseze în zone cu acces dificil şi le-a oferit hărţi care s-au dovedit hotărâtoare în victoria obţinută împotriva Italiei fasciste şi a Germaniei naziste.

Medalia, ce ar putea fi vândută cu suma de 60.000 de dolari, face parte dintr-un lot de obiecte şi curiozităţi asociate mafiei, care vor fi scoase la licitaţie pe 27 şi 28 august de casa Julien’s Auctions.

Vor fi propuse spre vânzare şi obiecte ce i-au aparţinut lui Bugsy Siegel, care a contribuit foarte mult la transformarea oraşului Las Vegas în ceea ce reprezintă astăzi metropola americană, cu faimoasele sale hoteluri şi cazinouri, precum Flamingo.

Suspectat de alţi mafioţi că a sustras bani din fondurile mafiei, Bugsy Siegel a fost împuşcat mortal în 1947 în vila sa luxoasă din Beverly Hills, care îi aparţinea în mod oficial iubitei sale, Virginia Hill.

Citeşte şi: NATO: Ucraina are nevoie de ‘mai multe arme grele’ – Black News

Printre obiectele emblematice propuse spre vânzare se află un revolver Smith & Wesson al lui Bugsy Sigel, precum şi o scrisoare redactată de Al Capone atunci când se afla în închisoarea Alcatraz.

Colecţionarii de obiecte insolite vor putea să descopere de asemenea camere de filmat şi filme pe 8 milimetri – inclusiv unul care nu a fost niciodată editat – ce i-au aparţinut lui Anthony Spilotro, un mafiot specializat în jafuri şi care a inspirat personajul interpretat de Joe Pesci în filmul “Casino”, regizat de Martin Scorsese în 1995. 

Tags: Al Caponeal Doilea Război MondialcaliforniaCalogero "Don Calo" VizziniCosa NostraHarry TrumanJulien's AuctionsLucky LucianoMeyer LanskyOperaţiunea HuskyVirginia Hill
Categorii: Știrile zilei