X

O delegație din Moldova vizitează Adunarea Națională a Franței

O delegație din Moldova vizitează Adunarea Națională a Franței

O delegație a Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Republica Franceză a efectuat o vizită la Adunarea Națională a Franței, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2023. Din componența delegației a făcut parte și comandantul adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, colonelul Dumitru Scurtu.

În cadrul vizitei, membrii delegației au asistat la ședința plenară a Adunării Naționale a Franței și au fost salutați de Președinta legislativului francez, Yaël Braun-Pivet, transmite Știri.md.

Citeşte şi: AUR are ambiţii mari în România: ‘Vrem să câștigăm toate alegerile din 2024, cu majorități absolute’ – Stiripesurse.md

Oficialii au avut întrevederi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie, precum și cu reprezentanții comisiilor pentru afaceri externe și afaceri europene din cadrul Adunării Naționale a Franței.

O delegație din Moldova vizitează Adunarea Națională a Franței

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat subiecte referitoare la cooperarea pe platforma comisiilor parlamentare de profil, și a grupurilor parlamentare de prietenie.

Aceștia au mai discutat și despre progresele înregistrate în parcursul european al Republicii Moldova. Membrii delegației au apreciat susținerea fermă din partea Franței în avansarea pe calea integrării europene a Republicii Moldova.

O delegație din Moldova vizitează Adunarea Națională a Franței

Colonelul Dumitru Scurtu, în comun cu grupul parlamentar au efectuat o vizita de familiarizare în cadrul Jandarmeriei Naționale Franceze, cu care IGC are o cooperare dinamica aflată în ascendență confirmată prin multiple activități realizate în anii 2022-2023.

„Jandarmeria franceza este un partener de încredere pentru IGC, asigurând alături de alte structuri similare de peste hotare. Pregătirea carabinierilor pentru racordarea activității acestora la standardele UE și internaționale. IGC a înregistrat recent succese pe plan internațional, obținând statutul de observator în cadrul EUROGENDFOR și FIEP”, se anunță într-un comunicat. 

Tags: Adunarea Naţională a FranţeicarabinieriDumitru ScurtujandarmeriaMoldovaYaël Braun-Pivet
Categorii: PoliticăȘtirile zilei