O delegaţie Hamas face o vizită istorică în Siria

Publicat:

O delegaţie a mişcării islamiste palestiniene Hamas a sosit miercuri la Damasc pentru a se întâlni cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, la peste zece ani de când a rupt relaţiile cu regimul la începutul revoltei din Siria, a declarat un responsabil palestinian pentru AFP, potrivit agerpres.

Hamas, la putere în Fâşia Gaza, era unul din aliaţii palestinieni cei mai apropiaţi ai lui Al-Assad, dar relaţia s-a deteriorat după declanşarea revoltei populare în Siria în 2011, mişcarea palestiniană criticând represiunea.


Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi – Black News

Şeful său de atunci, Khaled Meshaal, a părăsit Damascul în 2012, instalându-se în Qatar.

‘O delegaţie a Hamas a sosit la Damasc pentru o vizită de două zile’, a indicat pentru AFP Khaled Abdel Majid, şeful Frontului de luptă popular palestinian (FLPP), organizaţie apropiată de regimul sirian.

Reprezentanţii Hamas urmează ‘să se întâlnească miercuri cu preşedintele Bashar al-Assad’, care îi va primi în cadrul unei delegaţii a mai multor responsabili de facţiuni palestiniene, a adăugat el.

Citeşte şi: Peste 100.000 de francezi cer în stradă salarii mai mari – Black News

Delegaţia Hamas, condusă de Khalil Hayya, şeful biroului de relaţii arabe şi islamice, a ajuns în Siria după o escală în Algeria, unde 14 facţiuni palestiniene, divizate de mai bine de 15 ani, printre care mişcările rivale Hamas (islamist) şi Fatah (laic), au semnat joia trecută un acord de reconciliere.

Vizita la Damasc intervine la câteva săptămâni după ce Hamas şi-a anunţat intenţia de a restabili relaţiile cu puterea siriană, ‘în lumina unor rapide evoluţii regionale şi internaţionale legate de cauza noastră’, o referire implicită la apropierea între câteva ţări din regiune şi Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.